Hasat süreci hızlanıyor
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde karpuz hasadı başladı. Üreticiler, verimli topraklardan elde ettikleri bu lezzetli meyveyi kısa süre içinde tezgâhlara ulaştırmak için çalışmalarını hızlandırıyor.
İl Tarım ve Orman Müdürü'nden destek
Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, hasat döneminde Kılavuzlu Mahallesi’ndeki karpuz üreticileriyle buluştu. Ziyaretinde, 1989 yılından beri karpuz yetiştiriciliği yapan yerel üreticilerle yapılan görüşmelerde, hasat süreci ve üretim çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Müdür Aksoy, teknik ekiplerin karpuz tarlalarında hastalık ve zararlı kontrolü yaparak üreticilere destek sağladığını da ifade etti.
Aksoy, Tekirdağ tarımının gelişimi için üreticilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, saha çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Karpuzun hasadının hız kazanmasıyla beraber, ürünlerin pazara ulaşması için gereken çalışmaların sürdüğü, Tekirdağ'ın verimli topraklarında yetiştirilen karpuzların kısa süre içerisinde tezgâhlarda yerini alması bekleniyor.

ZİYARET KAPSAMINDA, 1989 YILINDAN BU YANA KILAVUZLU VE FERHADANLI MAHALLELERİNDE KARPUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPAN ÜRETİCİYLE GÖRÜŞEN AKSOY, ÜRETİM SÜRECİ VE HASAT ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI. İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK EKİPLERİ DE KARPUZ EKİLİ TARLALARDA HASTALIK VE ZARARLI KONTROLLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ.