Yeni Birlik Gazetesi
55,6287 %-0.48
64,7296 %-0.58
34,3630 %1.02
4.107.655 %-2.57
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi THY ile Boeing arasında 150 uçaklık dev sipariş anlaşması

THY ile Boeing arasında 150 uçaklık dev sipariş anlaşması

Türk Hava Yolları, 2033-2037 teslimatlı 100’ü kesin 50’si opsiyonel toplam 150 adet Boeing 737 MAX uçak alım kararı aldığını duyurdu.

Küresel havacılık sektörünün önde gelen markalarından Türk Hava Yolları (THY), filosunu yeni nesil hava araçlarıyla büyütme stratejisi doğrultusunda dev bir siparişe imza attı. 

Bayrak taşıyıcı havayolu şirketi, ABD merkezli üretici Boeing firmasından 100 adedi kesin, 50 adedi ise opsiyonel olmak üzere toplam 150 adet B737 MAX tipi yolcu uçağı satın alınmasına karar verdi. Teslimatların 2033 ile 2037 yılları arasında tamamlanması planlanıyor.

Kamuoyuna açıklama süreci ertelemeyle yürütüldü

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada; THY Yönetim Kurulu’nun söz konusu satın alma kararını 18 Eylül 2026 tarihinde aldığı belirtildi. Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi uyarınca, sürecin belirsizliği ve meşru çıkarların korunması amacıyla bilginin kamuoyuna açıklanmasını geçici olarak ertelediğini ve gizlilik tedbirlerinin eksiksiz uygulandığını bildirdi.

Anlaşma New York'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan eşliğinde imzalandı

Dev satın alım anlaşmasının resmi imza töreni, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu vesilesiyle New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törere THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Murat Şeker ile Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO'su Stephanie Pope katılarak imzaları attı. Bu stratejik adım, THY'nin 2033 vizyonu hedefleri doğrultusunda filo yaşını genç tutma ve küresel pazar payını artırma hamlesinin önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.