Aylık Rekorlarla Güçlü Performans
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yılın 11 ayının 9’unda mal ihracatında artış kaydedildiğini, bu süreçte 4 ayda da aylık bazda ihracat rekorlarının kırıldığını açıkladı. Türkiye’nin üretim gücünün küresel zorluklara rağmen artan ihracatla tescillendiğini belirtti.
Kasım’da 22,5 Milyar Dolarlık İhracat
Olumsuz takvim etkilerine rağmen kasım ayında ihracatın yüzde 1,3 artışla 22,5 milyar dolara ulaştığını aktaran Bolat, ocak-kasım döneminde toplam ihracatın geçen yıla kıyasla yüzde 3,6 artarak 247 milyar dolara yükseldiğini bildirdi.
Yıllıklandırılmış Rakam: 270,4 Milyar Dolar
Bakan Bolat, yıllıklandırılmış mal ihracatının 270,4 milyar dolara çıktığını ifade ederek, bu başarının küresel ticaretteki yavaşlamaya ve bölgesel risklere rağmen elde edildiğine dikkat çekti.
Zorlu Koşullara Rağmen Büyüme Sürüyor
AB ülkelerinin ithalatındaki durağanlığa, savaş ve gerilimlere, ticaretteki belirsizliklere rağmen Türkiye’nin hem mal hem hizmet ihracatında yükseliş ivmesinin devam ettiğini vurgulayan Bolat, aralık ayı için de güçlü sinyaller aldıklarını belirtti.