Yeni Birlik Gazetesi
55,1696 %0.05
64,5646 %0.09
33,7799 %0.21
3.026.696 %-0.51
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi TMO Genel Müdürü'nden fındık üreticilerine önemli açıklama

TMO Genel Müdürü'nden fındık üreticilerine önemli açıklama

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, geçen yılın fındıklarının alınmayacağını ve bu yılki alım süreçlerini anlattı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, 2025 yılına ait fındıkların bu yıl kesinlikle TMO tarafından alınmayacağını duyurdu. TMO, 2026/2027 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarını belirlerken, Giresun kalite için 255 TL, levant kalite için ise 250 TL fiyatını açıkladı. Bu durum, üreticilerin TMO’ya olan güvenini arttırarak randevu almaya yönelmesine yardımcı oldu.

Fındık alımları 24 Ağustos tarihinde başlamışken, Genel Müdür Güldal, Ordu Valisi Muammer Erol ile birlikte Gülyalı ilçesindeki fındık alım noktasını ziyaret etti. Burada yapılan incelemelerde fındık alım süreçleri hakkında bilgi aldı ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fındık üretiminde bereketli bir sezon

Güldal, bu yıl ülke genelinde tüm ürünlerde bereketli bir sezon yaşandığını vurguladı. "Fındıkta 2026 yılı alım sezonunu başlatmış olduk. Üreticilerimiz randevu sistemine uygun günlerde randevu alarak ürünlerini getirmeye başladılar," diyerek üreticilerin sürece adaptasyonunun olumlu olduğunu belirtti. Ayrıca, ilk günlerde yoğunluğun az olduğunu, ancak sonraki günlerde artış beklediklerini ifade etti.

Geçen yılın fındığı alınmayacak

Açıklamalarına devam eden Güldal, "TMO, geçen yılın fındığını kesinlikle almayacak. Geri dönme riski bulunduğundan eski mahsullerin alımı yapılmayacak," dedi. Ödemelerle ilgili de, bu yıl tüm ürünler için 21’inci günden itibaren ürün bedellerinin ödenmeye başlandığını ve alım görevlerinin 31 Aralık tarihine kadar süreceğini aktardı. Açıklamanın ardından bereketli bir sezon için dua edildi.

AÇIKLAMANIN ARDINDAN BEREKETLİ BİR SEZON İÇİN DUA EDİLDİ.

AÇIKLAMANIN ARDINDAN BEREKETLİ BİR SEZON İÇİN DUA EDİLDİ.