Yeni Birlik Gazetesi
53,5584 %-0.08
62,7568 %0.05
32,5237 %-0.16
2.954.682 %0.689
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Turkcell genel müdürü Dr. Ali Taha Koç, dünya gsm birliği teknoloji grubu başkanı oldu

Turkcell genel müdürü Dr. Ali Taha Koç, dünya gsm birliği teknoloji grubu başkanı oldu

Dr. Ali Taha Koç, GSMA Teknoloji Grubu Başkanlığına getirildi, mobil iletişimde Türkiye'yi küresel düzeyde temsil edecek.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, dünya genelinde 1000’den fazla operatör ve şirketi bir araya getiren Dünya GSM Birliği’nin (GSMA) Teknoloji Grubu Başkanlığı’na getirildi. Aynı zamanda birliğin Yönetim Kurulu Üyesi de olan Koç, 5 Ekim’de Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde gerçekleştirilecek Teknoloji Grubu toplantılarına başkanlık edecek.

Dr. Ali Taha Koç’un GSMA Teknoloji Grubu Başkanı olarak atanması, Turkcell’in GSMA Yönetim Kurulu üyeliğiyle güçlenen küresel temsilini daha da stratejik bir seviyeye taşıyor. Bu yeni görev, Türkiye’nin ve Turkcell’in mobil iletişim, dijital altyapı, yapay zekâ ve siber güvenlik gibi alanlarda sektöre daha etkin katkı sunması açısından büyük önem taşıyor.

GSMA gibi dünya mobil iletişim sektörüne yön veren bir kuruluşta önemli bir görev üstlenmekten duyduğu gururu ifade eden Dr. Ali Taha Koç, "GSMA, mobil iletişim sektörünün ortak aklı, ortak sesi ve en güçlü küresel buluşma platformu konumunda. Turkcell olarak GSMA ile 25 yılı aşkın süredir devam eden köklü bir iş birliğimiz var. Bu görevi hem Türkiye’nin hem de Turkcell’in teknoloji vizyonunu küresel ölçekte temsil etmek adına çok önemli bir fırsat ve sorumluluk olarak görüyoruz. Amacımız, yapay zekâ, güvenlik, otonom şebekeler ve yeni nesil bağlantı teknolojileri gibi alanlarda sektörümüzün daha somut, uygulanabilir ve ortak fayda üreten sonuçlara ulaşmasını sağlamak." dedi.

Dr. Koç, Türkiye’nin, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Orta Asya arasında bir köprü konumunda olduğunu belirterek, "Bu yeni dönemde GSMA gündemine ve ülkemizin dijitalleşmesine ciddi katkılar sunmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle beni bu göreve layık gören GSMA yönetimine ve üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Dr. Ali Taha Koç, yeni görevi çerçevesinde 5 Ekim 2026’da Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde düzenlenecek GSMA Teknoloji Grubu toplantılarına başkanlık edecek. Toplantıda mobil iletişim sektörünün teknoloji yol haritası, güvenli ve sürdürülebilir dijital altyapılar, operatörler arası ortak çalışma alanları ve küresel ölçekte birlikte çalışabilirliği güçlendirecek başlıkların ele alınması planlanıyor.

GSMA Teknoloji Grubu, yeni nesil şebeke mimarileri, ağ dilimleme (network slicing) ve bulut tabanlı teknoloji uygulamaları gibi alanlarda sektörün ortak standartlarını belirliyor. Ayrıca siber güvenlik, kullanıcı rızası yönetimi, kritik acil çağrı servisleri ve küresel ağ sertifikasyon süreçlerinde de bu standardizasyon çalışmalarını yürütüyor. Yapay zekâ odaklı otonom ağ yönetimi, gelişmiş bulut altyapıları ve büyük teknoloji şirketleriyle yürütülen teknoloji iş birlikleriyle mobil ekosistemin teknolojik dönüşümüne ve geleceğin dijital altyapı gündemine yön veriyor. Bu çalışmalar, 5G’nin yaygınlaşması ve 6G’ye hazırlık sürecinde mobil operatörlerin eşgüdüm içinde hareket etmesi açısından yol gösterici bir rol oynamaktadır.

TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ DR. ALİ TAHA KOÇ

TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ DR. ALİ TAHA KOÇ