Yeni Birlik Gazetesi
53,0729 %-0.14
61,5093 %-0.17
32,3250 %-0.65
2.897.929 %-2.475
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Ucuz lahmacun satan işletmeye denetim: Uygunsuzluk bulunamadı

Ucuz lahmacun satan işletmeye denetim: Uygunsuzluk bulunamadı

Sivas'ta uygun fiyatlarla lahmacun satan işletme, yapılan denetimlerde tüm şikayetlere rağmen uygun bulundu.

Sivas’ta, lahmacun fiyatları üzerinde uygulanan kampanya, şikayetlere yol açtı. 200 TL’ye satılan lahmacunun tanesini 50 TL’den pazarlayan bir işletmeye, Ticaret Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde uygunsuzluk bulunamadı.

15 yıldır gıda sektöründe faaliyet gösteren Selahattin Yabalı, 3 yıl önce başlattığı bu kampanya ile uygun fiyatlı lahmacun sunarak vatandaşların ilgisini çekti. Ancak, kimliği açıklanmayan kişilerin sürekli olarak şikayet etmesi nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtiyor.

Yabalı, yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 15 senedir lokanta sektöründe hizmet veriyorum. 3 sene önce yaptığımız kampanya ile vatandaşlarımıza kaliteli ve ucuz ürün sunuyoruz. Ama son dönemlerde sürekli şikayet edildiğimiz için mağduruz. Şikayetlerin meslektaşlarımızdan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz,” dedi.

İşletmesinin mülkiyetinin kendisine ait olduğunu ve hiçbir kira ödemediğini söyleyen Yabalı, “Lahmacun şu an çoğu yerde 200-300 TL’ye satılırken biz 50 TL’ye satıyoruz. CİMER’e ucuz satıyor, at eti satıyor, menüsü bulunmuyor şeklinde şikayet etmişler. Ama biz kullandığımız ürünlerin hepsini faturalı yerlerden alıyoruz, kaliteli malzeme kullanıyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Son olarak, Yabalı, “Kazancımızda, karımızda oluyor. Ben bu şekilde kazanıyorsam diğerleri nasıl kazanamıyor bilmiyorum. Biz halka hizmet ederek insanlara yardımcı olmaya çalışırken bize karalama kampanyası yapanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

Ucuz sattı başı derde girdi, yapılan denetimde uygunsuzluk bulunamadı

Ucuz sattı başı derde girdi, yapılan denetimde uygunsuzluk bulunamadı