Trabzon’un dünyaca ünlü turizm destinasyonu Uzungöl’de faaliyet gösteren turizm işletmeleri, bölge turizminin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Uzungöl’de turizm sezonunun yalnızca yaz aylarıyla sınırlı kalmaması gerektiğini ve işletmelerde çalışan personelin daha uzun süre istihdam edilebilmesi için ilkbahar, sonbahar ve kış dönemlerinin de turizm sezonuna dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.
Toplantının detayları
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Uzungöl’de faaliyet gösteren turizm işletmelerini ziyaret ederek sektör temsilcileriyle bir araya geldi. İşletmelerin sorun, talep ve önerilerini dinleyen Çelebi, istişare toplantısında Uzungöl turizminin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Toplantının açılışında konuşan Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, Uzungöl’de faaliyet gösteren turizm işletmelerinin görüşlerini değerlendirmek üzere önemli bir buluşma gerçekleştirdiklerini belirtti. Keleş, "2026 turizm sezonunu değerlendirmenin yanı sıra Uzungöl’ün mevcut sorunlarını gündeme taşıdık" dedi.
Sektör temsilcileri, Uzungöl’ün Trabzon turizminin en önemli marka değerlerinden biri olduğunu belirterek, imar, ulaşım, doğal gaz, atık yönetimi gibi çözüm bekleyen sorunları dile getirdi. TTSO Başkanı Çelebi, Uzungöl’ün dört mevsim turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, yerli ve Avrupa pazarından turist çekilmesine yönelik çalışmaların artırılması gerektiğini söyledi.
Kış turizmi ve proje önerileri
Çelebi, Uzungöl’de gerçekleştirilen kış turizmi ve festivali çalışmalarının önemli olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin daha planlı hale getirilmesinin sezonun uzamasına katkı sağlayacağını ifade etti. Doğal gaz altyapısının bölgeye ulaştırılmasının ısınma maliyetlerini azaltacağını ve ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi gerektiğini aktardı. Uzungöl’de büyük tur otobüslerinin karşılanabileceği otopark alanlarının oluşturulması ve ring ulaşım sisteminin değerlendirilmesi önerildi.
Başkan Erkut Çelebi, Uzungöl için kamu kurumları, yerel yönetimler ve işletmelerin iş birliği içinde hareket etmesinin önemini vurgulayarak, sektörün ihtiyaç duyduğu konularda ilgili kurumlarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Ayrıca, Uzungöl’ün doğal değerlerinin korunması gerektiğini ve yüzey kirliliğinin giderilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.
Uzungöl’deki işletmeler, kış turizminin önemine dikkat çekerek, Uzungöl Kış Festivali’nin bu yıl daha kapsamlı bir şekilde düzenlenmesi için hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Sektör temsilcileri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde sürdürülebilir bir proje koordinatörlüğü biriminin oluşturulması önerisinin de Çelebi’ye ilettiler.
Toplantıya, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) üyeleri ile birçok işletme sahibi katıldı.

TRABZON TİCARET VE SANAYİ ODASI (TTSO) BAŞKANI ERKUT ÇELEBİ, UZUNGÖL'DE FAALİYET GÖSTEREN TURİZM İŞLETMELERİNİ ZİYARET EDEREK SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.