Yeni Birlik Gazetesi
53,5991 %-0.1
62,1069 %-0.09
32,5850 %0.02
2.928.456 %1.108
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Uzungöl’de turizmde yüzler gülüyor: Yüzde 27’lik artış beklentileri aştı

Uzungöl’de turizmde yüzler gülüyor: Yüzde 27’lik artış beklentileri aştı

Geçen yılın aynı dönemine göre turist sayısında yüzde 27 oranında artış kaydedilirken, turizmciler temmuz ve ağustos ayları için yüzde 90’ın üzerinde doluluk hedefliyor.

Trabzon’un doğa harikası Uzungöl, yaz sezonuna hızlı bir giriş yaptı. Geçen yılın aynı dönemine göre turist sayısında yüzde 27 oranında artış kaydedilirken, turizmciler temmuz ve ağustos ayları için yüzde 90’ın üzerinde doluluk hedefliyor.

Doğal güzellikleri ve serin yayla iklimiyle yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi haline gelen Uzungöl, sezonun ilk günlerinde yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçilerin başı çektiği bölgede, konaklama tesislerindeki doluluk oranları şimdiden yüzde 60 seviyelerine ulaştı. Sektör temsilcileri, erken rezervasyonlardaki hareketliliğin ve uçuş bağlantılarındaki artışın, sezonun oldukça verimli geçeceğinin sinyallerini verdiğini belirtiyor.

Turist çeşitliliği memnuniyet verici

Uzungöl Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, bölgedeki turist profilinin genişlediğine dikkat çekerek, sadece Orta Doğu’dan değil, Avrupa’dan da ciddi bir talep aldıklarını ifade etti. Akyüz, "Savaş kaynaklı endişelerimize rağmen rezervasyon akışı oldukça sevindirici. Hedefimiz, turizmi sadece yaz aylarıyla sınırlı tutmayıp 12 aya yaymak. Kış aylarında düzenlediğimiz festivallerle bu değişimi başlattık; Uzungöl artık dört mevsim yaşayan bir destinasyon haline geliyor" dedi.

Festival hamlesi turizmi 12 aya yayıyor

Uzungöl Festival Komitesi Başkanı Yavuz İnan ise, kış turizmine yaptıkları yatırımın meyvelerini topladıklarını vurguladı. Geçtiğimiz kış 207 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen festivalin bir dönüm noktası olduğunu belirten İnan, "Uzungöl, potansiyelini dünyaya daha iyi pazarlamalı. Hedefimiz, yıl içerisinde farklı temalı festivallerle bölgeyi sürekli canlı tutmak" diye konuştu.

Teleferik projesi için beklenti sürüyor

Bölgenin turizm kapasitesini daha ileriye taşımak için altyapı çalışmalarının önemine değinen İnan, özellikle teleferik projesinin hayata geçirilmesinin şart olduğunu dile getirdi. İmar planı süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin kış ve yaz turizminde ikinci bir sıçrama yapacağını öngören İnan, doğalgaz ve ulaşım yatırımlarının Uzungöl’ün 50 yıllık turizm vizyonunu tamamlayacağını sözlerine ekledi.