Yeni Birlik Gazetesi
56,3027 %0.10
65,5522 %0.14
34,9654 %0.19
3.827.044 %-0.56
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Van TSO ve Ermeni iş dünyası ilişkilerin normalleşmesi için çağrıda bulundu

Van TSO ve Ermeni iş dünyası ilişkilerin normalleşmesi için çağrıda bulundu

Van TSO ve Ermeni iş insanları, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ve ekonomik iş birliğinin arttırılması gerektiğini vurguladı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Ermenistan Sanayiciler ve İşadamları Birliği (UMBA) temsilcileri, 3-4 Eylül 2026 tarihlerinde Erivan’da gerçekleştirdikleri toplantıların, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ve ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi bakımından önemli olduğu ifade etti.

Erivan'daki görüşmelerin önemi:

Van TSO'dan yapılan açıklamada, 80’e yakın iş insanının katılımıyla düzenlenen programda, Ermeni iş dünyası temsilcileriyle karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatlarının masaya yatırıldığı kaydedildi. Taraflar, iki ülke iş dünyası arasındaki ortak çalışma alanlarını ve mevcut ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine dair çeşitli fırsatları değerlendirdi.

İlişkilerin güçlendirilmesi için öneriler:

Açıklamada, iş dünyasının sınır ve siyasi engellerin ötesinde gelişen karşılıklı anlayış ve güven temelli ilişkilerin önemine vurgu yapıldı. Türkiye ile Ermenistan arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin hem iki ülkenin iş dünyasına hem de Van ve Erivan gibi sınır bölgelerinin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağı belirtildi. Ayrıca, sınır kapılarının açılmasının sadece ticari geçişleri değil, iki ülke halkı arasındaki sosyal ve ekonomik etkileşimi de artıracağına inanıyorlar.

Sınır kapılarının açılması ve ticari geçişlerin düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Van TSO, bu süreçte iş insanlarının karşılıklı ziyaretlerinin artırılması ve ortak yatırım projelerinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, iş birliği alanlarının güçlendirilmesi için turizm, lojistik, tarım ve sanayi gibi çeşitli sektörlerde yapılacak ortak çalışmalara olanak tanınması gerektiğini belirtti.

Sonuç olarak, Van ile Erivan arasındaki bu temasların somut ticari ilişkiler hâline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Van TSO, iki ülke iş dünyası arasındaki iletişimin ve var olan potansiyelin daha da ileri taşınması amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI (VAN TSO) İLE ERMENİSTAN SANAYİCİLER VE İŞADAMLARI BİRLİĞİ (UMBA)...

VAN TİCARET VE SANAYİ ODASI (VAN TSO) İLE ERMENİSTAN SANAYİCİLER VE İŞADAMLARI BİRLİĞİ (UMBA) TEMSİLCİLERİ, 3-4 EYLÜL 2026 TARİHLERİNDE ERİVAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN TEMASLARI, TÜRKİYE İLE ERMENİSTAN ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ VE EKONOMİK İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ VE ANLAMLI BİR ADIM OLDUĞUNU DUYURDULAR.