Yeni Birlik Gazetesi
53,7261 %0.38
63,0588 %0.55
32,5351 %0.21
2.951.420 %1.765
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Yapay zeka girişimlerine 5 milyon lira kredi desteği sağlanacak

Yapay zeka girişimlerine 5 milyon lira kredi desteği sağlanacak

KOSGEB aracılığıyla yapay zeka girişimlerine 5 milyon liraya kadar kredi desteği verileceği açıklandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yapay zeka geliştiren ve kullanan girişimlere yönelik KOSGEB aracılığıyla verilecek yeni kredi programını duyurdu.

Bakan Kacır, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda KOSGEB aracılığıyla GO Dijital Cüzdan ile sağlanan Yapay Zeka Kredi Programı kapsamında Teknogirişim Rozeti sahibi girişimcilere 5 milyon liraya kadar kredi desteği sunulacağını bildirdi. Kacır, program kapsamında yüksek performanslı işlem gücü, güvenli veri depolama altyapıları ile yapay zeka araçlarına erişim ve teknoloji yatırımlarının destekleneceğini belirtti.

Programın teknogirişimlerin büyümesini hızlandıracağını vurgulayan Kacır, "Türkiye’nin yapay zekâ yolculuğuna güç katacağız" ifadelerini kullandı.

Yapay Zeka Kredi Programı’na başvuruların 31 Aralık tarihine kadar yapılabileceği belirtilirken, başvuruların kosgeb.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebileceği kaydedildi.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR

YAPAY ZEKA GELİŞTİREN VE KULLANAN GİRİŞİMLERE 5 MİLYON LİRAYA KADAR KREDİ DESTEĞİ...