Kırıkkale Belediyesi, Yaylacık Mahallesi’nde uzun yıllardır süregelen altyapı sorunlarını çözmek için harekete geçti. Belediye Başkanı Ahmet Önal, 25 milyon lira yatırım ile 11 sokağın yenilendiğini açıkladı.
Altyapıda köklü değişiklikler
Önal, mahalledeki altyapı arızalarının sıkça yaşandığını ve bu nedenlerle söz konusu 11 sokağın ‘kırmızı nokta’ olarak belirlendiğini ifade etti. Yapılan çalışmalarla içme suyu şebekesi ve kanalizasyon hatlarının yenilenerek kalıcı çözümler üretilmesi hedefleniyor.
Başkan Önal, altyapı çalışmalarının yanı sıra su kayıp ve kaçaklarının da tespit edilip giderildiğini vurguladı. "Özellikle yüzeye çıkmadan yer altında devam eden kaçakların hem su kaybına hem de zaman içerisinde bina temellerinde yaratabileceği sorunlara karşı önlemler alıyoruz. Bu sayede hem su kaybını azaltıyoruz hem de yapılarımızı su kaynaklı olumsuzluklardan koruyoruz," dedi.
Yol yenileme çalışmaları devam ediyor
Altyapısı tamamlanan sokaklarda yol yenileme işlemlerinin sürdüğünü belirten Önal, geçmişte yaşanan arızalar nedeniyle sıkça kazılan yolların sıcak asfaltla yeniden yapıldığını açıkladı. "Sokaklarımızı modern ve konforlu bir görünüme kavuşturuyoruz," şeklinde konuştu.

KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÖNAL, (BİRİNCİ) YAYLACIK MAHALLESİ’NDE ALTYAPI SORUNLARININ YAŞANDIĞI 11 SOKAĞIN 25 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA YENİLENDİĞİNİ AÇIKLADI.