Yeni Birlik Gazetesi
53,6121 %0
62,6094 %0.12
32,5369 %0.43
2.911.866 %1.31
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Yerli turiste yönelik kampanyalar artırılmalı

Yerli turiste yönelik kampanyalar artırılmalı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerli turizmi destekleyecek kampanyaların önemine dikkat çekti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerli turiste yönelik kampanyaların arttırılması gerektiğini vurguladı.

Son dönemde artan tatil maliyetleri nedeniyle birçok vatandaşın yurt içi yerine yurt dışı tatil alternatiflerine yöneldiğini belirten Palandöken, "Yerli turistlere kontenjan ayrılmalı. Büyük otellerde bu konuda planlamalar yapılmalı. Yerli turistimiz, Avrupa’ya giderek daha uygun fiyatlarla konaklama ve yeme-içme imkanları buluyor. Yabancı turistler ülkemize turlar aracılığıyla gelirken, yerli turistlerin bu imkanlardan yararlanamaması önemli bir sorun teşkil ediyor. Turizm sektörü, ülkemiz için kritik bir gelir kaynağıdır. Geçen yıl 65 milyar lira gelir elde edildi ve bu yıl 70 milyar lira bekleniyor," ifadelerini kullandı.

Palandöken, yaz turizm sezonunun hareketlendiğini ve bu durumun esnaf ile sanatkarlar için fırsatlar oluşturacağını dile getirdi. Ancak büyük turizm merkezlerinde yerli turistlerin bu fırsatlardan yeterince yararlanamadığını kaydetti. Palandöken, "Planlı tatillerin olmaması ve fiyatlardaki uçurum nedeniyle yerli turistler uygun fiyatlı tatil imkanlarından yararlanamıyor. Yerli misafirlerimizi ağırlamak için hem kontenjan hem de fiyatların ayarlanması gerekiyor," dedi.

Bu yıl turizm gelirinden 68 ila 70 milyar dolarlık bir kazanç beklediklerini hatırlatan Palandöken, yerli turistlerin yurt dışındaki turları tercih etmesini eleştirerek, "Yerli turistlerin fiyatlarının bizim para birimimize göre ayarlanması gerekiyor. Aksi takdirde herkes yurt dışına yöneliyor. Yüksek maliyetler nedeniyle tatil yapmak zorlaşıyor. Ülkemiz, turizm gelirleri bakımından önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen, vatandaşların tatil yapabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması şart," şeklinde konuştu.

Palandöken: "Yerli turiste yönelik kampanyalar sağlanmalı"

Palandöken: "Yerli turiste yönelik kampanyalar sağlanmalı"