Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Ekonomi Yılın ilk yarısında Bursa'da üretilen araç sayısı belli oldu

Yılın ilk yarısında Bursa'da üretilen araç sayısı belli oldu

Otomotiv kenti Bursa'da yılın ilk yarısında 263 bin 100 araç banttan indirildi.

KAYNAK: AA

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerinden yaptığı derlenen bilgilere göre, dernek üyesi firmaların ocak-haziran dönemindeki toplam otomotiv üretimi traktör dahil 733 bin 559 adet olarak kayıtlara geçti.

Bu süreçte Bursa'da fabrikaları bulunan üye firmalar OYAK Renault 168 bin 95, TOFAŞ 94 bin 653 ve Karsan 352 araç üretti.

Yılın ilk yarısında 263 bin 100 adet araç üretimiyle Bursa'nın Türkiye'nin toplam otomotiv üretimine katkısı yüzde 35,86 oldu. Bursa'da banttan indirilen günlük araç sayısı ortalaması ise 1461,6 olarak gerçekleşti.

Bu arada ocak-haziran döneminde Türkiye'nin genel otomotiv üretimine en fazla katkıyı 191 bin 50 araçla Ford Otosan sağladı. OYAK Renault'un ikinci olduğu üretimde, Hyundai Assan 122 bin 376 adetle üçüncü sırada yer aldı.

Bursa'nın, Türkiye'nin toplam araç ihracatındaki payı yüzde 27,40 oldu

Türkiye'de 6 aylık süreçte üretilen araçlardan 501 bin 859'u ihraç edildi.

Otomotiv üretiminin 3'te birinden fazlasının yapıldığı Bursa, dış satımda da önemli rol üstlendi. Ocak-haziran döneminde Bursa'dan kentteki üretimin yüzde 52,27'lik kısmına karşılık gelen 137 bin 545 araç, yurt dışına gönderildi.

Bursa'nın, Türkiye'nin toplam araç ihracatındaki payı ise yüzde 27,40 olarak kayıtlara geçti.

Yılın ilk yarısında yurt dışına Bursa'daki OYAK Renault 111 bin 385, TOFAŞ 25 bin 999 ve Karsan 161 araç satışı yaptı.

Bu süreçte ülke genelinde en fazla araç ihracatını üretimde olduğu gibi 153 bin 933 adetle Ford Otosan yaptı. Hyundai Assan 104 bin 628, Toyota ise 88 bin 122 aracı yurt dışına sattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *