İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Elazığ'daki yağışlar baraj ve göllerdeki doluluk oranını yükseltti

Elazığ'daki yağışlar baraj ve göllerdeki doluluk oranını yükseltti

Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı, son günlerde etkili olan yağışların Elazığ'daki baraj ve göllerin su seviyesinin yükselmesini sağladığını söyledi.

Şamcı, AA muhabirine, Elazığ'da bulunan baraj ve göletlerdeki su miktarının iyi durumda olduğunu belirterek, "Sulama amaçlı barajların doluluk oranı yüzde 77’den yüzde 90'lara, enerji amaçlı olanların yüzde 68'den yüzde 78,5'e ulaştı." dedi.

Sulamada sıkıntı yok

Artan yağışla sulama suyu ihtiyacında şu ana kadar bir talebin olmadığını anlatan Şamcı, bu yıl yağışların böyle devam etmesi durumunda sulamada herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi.

Müdürlük olarak gereken bütün tedbirleri aldıklarını dile getiren Şamcı, sulama sezonu içinde kimseyi susuz bırakmayacaklarını aktardı.

Elazığ'da yağışların ardından şu anda barajlarda ulaşabilecekleri maksimum seviyeye geldiklerine dikkati çeken Şamcı, yapılan barajların çiftçilerin geleceğinin garantisi olduğunu belirtti.

Şamcı, yağışların olmaması durumunda bile depolama tesisleri ile çiftçinin ekinini garanti altına aldıklarına işaret etti.

Boğulma vakalarının önüne geçmek için gerekli uyarı levhası ve koruma bantlarını taktıklarını belirten Şamcı, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını istedi.