İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi FETÖ'den 22 bin polis ihraç edildi

FETÖ'den 22 bin polis ihraç edildi

Antalya'da düzenlenen 2. Uluslararası Göç ve Güvenlik Konferansı'nda konuşan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, 15 Temmuz sonrası akademinin arınma sürecine girdiğini ve 22 bin ihraç gerçekleştiğini belirtti.

Antalya’da düzenlenen 2. Uluslararası Göç ve Güvenlik Konferansı’nda konuşan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, 15 Temmuz sonrası akademinin arınma sürecine girdiğini ve 22 bin ihraç gerçekleştiğini belirtti.


Polis Akademisi Göç ve Sınır Güvenliği Araştırma Merkezi (GÖÇMER) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Göç ve Güvenlik Konferansı, Antalya Kundu’daki bir otelde başladı. Bu yıl ‘Göç ve Uyum’ temasının işlendiği konferansa göç konusunda uzman, yurt içinden ve yurt dışından 50 konuşmacı katıldı. Konferansta ’Suriyeli sığınmacılara dair tehdit algısı ile önyargılar ve gerçekler’ adlı raporun sunumu gerçekleştirildi. Ankara’da 400 kişiyle yüz yüze yapılan ankette ekonomik, asayiş ve sosyo-kültürel konularda vatandaşların kaygılı olduğuna yer verilirken, TÜİK ve diğer ilgili kurumların istatiksel raporlarıyla karşılaştırılması gerçekleştirildi.

2 BİN 200 KOMİSER YARDIMCISI ALINACAK

Konferansta konuşan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, 17-25 Aralık darbe girişimden sonra eğitim-öğretim alanında yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında akademi içerisinde arınma sürecine gittiklerini belirten Çolak, "Göreve geldikten sonra bu çeteyi akademiden tamamen temizledik. Emniyet teşkilatının ihtiyacı olan emniyet amirleri ve polis memurları yetiştirmeye başladık. Bu süre içerisinde 7 bin 300’den fazla komiser yardımcısını teşkilata kattık. 38 binin üzerinde de polis memurunu teşkilata kattık. Şu anda da 38 tane okulumuz ve Ankara’da bulunan polis amirleri eğitim merkezimde 23 bin öğrencimiz eğitim almaktadır. Bunlardan bin tanesi komiser yardımcısı, 22 bin tanesi polis memuru adayı. Yakında da 2 bin 200 komiser yardımcısının eğitimini başlatacağız. Böylece de öğrenci sayımız 25 bini aşacak" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında teşkilattan 22 binin üzerinde ihraç gerçekleştirildiğini belirten Çolak, "Şu anda 12 bin civarında açıkta personel var. Yürüttüğümüz çalışma doğrultusunda emniyet teşkilatındaki arınma sırasında herhangi bir zafiyet yaşanmamıştır. Hatta daha da güçlenerek çıkmaktadır" diye konuştu.

SURİYELİ GÖÇMENLER

Konuşmasının sonunda Suriyeli göçmen konusuna da değinen Çolak, Türkiye’de 3 milyon üzerinde Suriyeli göçmen bulunduğunu kaydetti. Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada 65 milyon kişinin göç ettiğini ve yerlerini değiştirdiğine dikkat çeken Çolak, bu sorunun küresel bir sorun olduğuna vurgu yaparak, "Bu küresel sorunu çözmek için Türkiye’de yoğun bir faaliyet yürütmektedir. Göç ile birlikte yaşanan süreç bir hayli sıkıntılıdır. Bu hem göç veren hem de göçü alan ülke adına sorun olarak ortaya çıkmaktadır" dedi.