Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Dünya Sosyal medyada tuzak kurdu, 9 kişiyi öldürdü! 'Twitter Katili' infaz edildi!

Sosyal medyada tuzak kurdu, 9 kişiyi öldürdü! 'Twitter Katili' infaz edildi!

Japonya'da sosyal medyadan tanıştığı 9 kişiyi öldüren ve "Twitter katili" olarak bilinen Şiraişi Takahiro'nun idam cezası infaz edildi. Bu infaz, ülkede 2022 yılından bu yana gerçekleştirilen ilk idam uygulaması oldu.

MUHABİR: Eray Aksoy
 1

Japonya'da 2022'den Bu Yana İlk İnfaz

Japonya'da sosyal medya üzerinden tanıştığı 9 kişiyi öldüren ve kamuoyunda “Twitter katili” olarak bilinen Şiraişi Takahiro, idam cezasının infazıyla cezalandırıldı.

Bu infaz, ülkede 2022 yılından bu yana uygulanan ilk idam cezası oldu.

Tokyo Gözaltı Merkezi’nde infaz edilen Şiraişi Takahiro, eski adı Twitter olan X platformu üzerinden tanıştığı kişileri öldürüp parçalara ayırmasıyla gündeme gelmişti. 

2017 yılında tutuklanan, 2020’de idam cezasına çarptırılan Takahiro'nun cezası sessizce infaz edildi.

1 / 3
 2

9 Kişiyi Öldürüp Parçalara Ayırdı

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, Şiraişi Takahiro, sosyal medyada özellikle intihara meyilli kişileri hedef aldı

Kurbanlarla “yardım etme” bahanesiyle iletişime geçen Şiraişi, onları evine davet ederek öldürdü ve parçalara ayırdı.

Polis, dairesinde biri erkek olmak üzere 9 kişiye ait ceset parçalarını soğutucular içinde buldu. 

Bu bulguların ardından tutuklanan Şiraişi, Japon yargısı tarafından idam cezasına çarptırıldı.

2 / 3
 3

İdam Kararı Gizlilikle Uygulandı

Tokyo Gözaltı Merkezi'nde gerçekleştirilen infaz, kamuoyuna duyurulmadan uygulandı. 

G7 ülkeleri içinde yalnızca Japonya ve ABD, halen idam cezasını uygulayan ülkeler arasında yer alıyor.

Adli kaynaklar, Şiraişi’nin cezasının hukuki prosedürler tamamlandıktan sonra infaz edildiğini belirtti.

3 / 3