Yeni Birlik Galeriler Eğitim Aliağa'da öğrencilere teknoloji odaklı FCL sınıfı açıldı

Aliağa'da öğrencilere teknoloji odaklı FCL sınıfı açıldı

İzmir'in Aliağa ilçesinde, öğrencilerin teknolojiyi kullanarak araştırma ve üretim yapmasını sağlayan Geleceğin Sınıf Laboratuvarı (FCL) düzenlenen törenle hizmete girdi.

Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) tarafından geliştirilen ve geleneksel sınıf düzenini araştırma, üretim, sunum ve iş birliği gibi farklı öğrenme alanlarıyla yeniden şekillendiren FCL (Geleceğin Sınıf Laboratuvarı) modeli, İzmir'in Aliağa ilçesinde hayata geçirildi. Aliağa 100. Yıl Ortaokulu’nda kurulan laboratuvar, düzenlenen törenle öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Açılış törenine Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Millî Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz ve İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü Erasmus Koordinatörü Seçil Yıldırım Şimşek katıldı.

Aliağa'da öğrencilere teknoloji odaklı FCL sınıfı açıldı 1
Açılışta konuşan Okul Müdürü Bengül Özelçi, esnek öğrenme ortamları ve kapsayıcı eğitim anlayışı doğrultusunda yeni bir sınıf tasarladıklarını belirterek şunları söyledi:“Çocuklarımızın iş birliğine dayalı olarak kendi fikirlerini üretebilecekleri bir sınıf ortamı hazırladık. Bu, aynı zamanda İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü Erasmus+ KA121 2026 projesi kapsamındaki taahhütlerimizden biri.”Özelçi ayrıca, proje kapsamında 10 öğrenci ve 4 öğretmenin İspanya’ya gönderileceğini ifade etti.
1 / 5
Aliağa'da öğrencilere teknoloji odaklı FCL sınıfı açıldı 2
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü Erasmus Koordinatörü Seçil Yıldırım Şimşek, Erasmus programı kapsamındaki hedeflerden birinin öğrenmenin uygulamaya dönüştüğü, iş birliğine dayalı eğitim ortamları oluşturmak olduğunu belirtti. Öğretmen ve öğrencilerin yurt dışında edindikleri deneyimleri bu sınıflarda hayata geçirdiklerini aktaran Şimşek, öğrencilerin hazırladığı eğitim materyallerinin farklı okullarda da kullanıldığını vurguladı.
2 / 5
Aliağa'da öğrencilere teknoloji odaklı FCL sınıfı açıldı 3
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise emeği geçenlere teşekkür ederek, eğitime yapılan yatırımların geleceğe yapılan yatırımlar olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin araştıran, üreten ve kendilerini geliştiren bireyler olarak yetişmesinin önemine değinen Acar, en büyük hediyenin öğrencilerin elde edeceği başarılar olduğunu ifade etti.
3 / 5
Aliağa'da öğrencilere teknoloji odaklı FCL sınıfı açıldı 4
Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri laboratuvarı gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğretmen Çağla Yalçınkaya, 6. sınıf İngilizce dersinde öğrencileriyle gerçekleştirdiği uygulamayı anlattı. Çalışma kapsamında öğrencilere dünyanın farklı şehirlerinden 360 derece görüntüler izletildi. Öğrenciler, görüntülerden hareketle şehirleri tespit ederek birer seyahat acentesi gibi araştırma yaptı.
4 / 5
Aliağa'da öğrencilere teknoloji odaklı FCL sınıfı açıldı 5
Şehirlerin simge yapılarını 3D yazıcıyla modelleyen öğrenciler, gezilecek yerleri ve yapılabilecek etkinlikleri anlatan afişler hazırladı. Protokol üyeleri de öğrencilerin derslerde kullandığı 360 derece görüntüleri deneyimledi. Açılış programı, eğitime ve projeye sağladıkları desteklerden dolayı protokol üyelerine hediye takdim edilmesiyle sona erdi.
5 / 5