Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde hayata geçirilen "Kadim Şehir Atölyesi–Kültür, Tanışma ve Kardeşlik Buluşması" kapsamında, Bitlis'te öğrenim gören üniversite öğrencileri özel bir etkinlikte buluştu.
Erzurum, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Bitlis'te yürütülen proje ile farklı illerden gelerek eğitim hayatlarını sürdüren gençlerin kenti daha yakından tanıması hedefleniyor. Ayşe Ziya Eren Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilere yönelik düzenlenen programda, Bitlis'in köklü tarihi, kültürel mirası ve turistik değerleri aktarılarak gençlerin şehre olan aidiyet duygularının pekiştirilmesi amaçlandı.
Etkinlik kapsamında Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış ve Yurt Müdürü Sema Tokmak, Ayşe Ziya Eren Kız Öğrenci Yurdu'nda öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Aynı sofrayı paylaşan heyet, yemek boyunca gençlerin talep ve önerilerini dinledi.
Yemeğin ardından düzenlenen söyleşi bölümünde Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay, öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtladı. Programın, farklı yörelerden gelen gençlerin birbirlerinin kültürlerini tanıyarak dostluk ve kardeşlik ilişkilerini geliştirmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
BİTLİS’TE GENÇLİK, KÜLTÜR VE KARDEŞLİK BULUŞMASI DÜZENLENDİ