Öğrencilerin ruhsal, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklenmesi, okullarda güvenli ve sağlıklı eğitim ortamlarının güçlendirilmesi ve olası kriz durumlarına karşı kurumsal müdahale kapasitesinin artırılması amacıyla Ödemiş'te eğitim programları gerçekleştirildi.
Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi tarafından hazırlanan eğitim programları, 4 Kasım 2026 tarihinde iki ayrı oturum hâlinde düzenlendi.
Ödemiş İlçe Millî Eğitim Müdürü Sunullah Desticioğlu’nun başkanlığında, Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi Başkanı Şube Müdürü Hamza Akarçelik’in koordinasyonunda gerçekleştirilen programların ilk oturumu, saat 10.00’da Ödemiş 100. Yıl İlkokulu Toplantı Salonu’nda rehber öğretmen/psikolojik danışmanların katılımıyla yapıldı. Programın ikinci oturumu ise saat 14.00’te Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda okul ve kurum yöneticilerine yönelik gerçekleştirildi. Programa Yeşilay Ödemiş İlçe Temsilciliği de katıldı.
Eğitimler, İlçe Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi üyelerinden Ödemiş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Ali Sezgin ile Ovakent Özel Eğitim Meslek Okulu Rehber Öğretmeni Tuğçe Aslıtürk Saygıner tarafından verildi.