Ankara’da gerçekleştirilen Red Pony Kupası Engel Atlama Yarışmaları'na katılan Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu binicilik ekibi, şampiyonadan derecelerle ayrıldı. Öğretim Görevlisi Ayhan Şanlı’nın ekip şefliğinde yarışan kafilede Bahar Gülse Çeliker, Sirius de Virton isimli atıyla ilk gün birincilik elde etti. Kastamonu Üniversitesi aynı gün genel klasmanda da zirveye yerleşerek organizasyona iki birincilikle başladı. Çeliker, ikinci gün müsabakalarında ise üçüncülük kupasının sahibi oldu.
Geçen yıl aynı organizasyona katılan tek üniversite olarak birincilik kupası kazanan Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu ekibi, yeni derecelerle istikrarını sürdürdü. Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğünün desteği ve girişimleriyle hayata geçirilen bin metrekarelik kapalı manej alanı ve bünyesindeki atlarla Atçılık ve Antrenörlüğü Programı’nın eğitim ve sportif imkanları güçlendirildi.
Organizasyonun tamamlanmasının ardından yapılan değerlendirmede, sağlanan destekler dolayısıyla Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğüne ve finansman katkısı sunan Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanlığına teşekkür edildi. Sportif başarıların, Kastamonu Üniversitesinin binicilik sahasında ulusal düzeyde tanınırlığına ivme kazandırdığı vurgulandı.
Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tolga Ulusoy, destekleri için Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanlığına, ekip şefi Öğretim Görevlisi Ayhan Şanlı’ya ve öğrencilere teşekkür ederek ulusal müsabakalarda üniversiteyi temsil etmeye devam edeceklerini ifade etti.