Yeni Birlik Gazetesi
50,1756 %-0.07
57,3020 %0.06
28,3023 %0.16
3.769.032 %1.976
Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Ekonomi Kamu çalışanlarına rekor ödeme! Promosyon miktarı zirve yaptı

Kamu çalışanlarına rekor ödeme! Promosyon miktarı zirve yaptı

Devlet bankalarından kamu personeline müjdeli haber! Bankalar, memurların maaşlarını kendi bünyelerine çekmek için promosyon tekliflerini artırırken, Ziraat Bankası tarihi bir anlaşmaya imza attı.

MUHABİR: Özlem Babacan
Kamu çalışanlarına rekor ödeme! Promosyon miktarı zirve yaptı 1

İstanbul Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün maaş promosyon ihalesini 89 bin 500 TL gibi rekor bir rakamla kazanan Ziraat Bankası, memurlar için büyük bir avantaj sağladı.

1 / 8
Kamu çalışanlarına rekor ödeme! Promosyon miktarı zirve yaptı 2

Bu anlaşma kapsamında ilçedeki tüm öğretmenlere 3 yıl boyunca ödeme yapılacak. Bankaların artan rekabetiyle birlikte diğer kamu kurumları için de promosyon tutarlarının yükselmesi bekleniyor. Uzmanlar, Ziraat Bankası’nın bu rekor teklifinin, diğer bankalar için de emsal teşkil edebileceğini belirtiyor.

2 / 8
Kamu çalışanlarına rekor ödeme! Promosyon miktarı zirve yaptı 3

Öğretmenler ve memurlar için büyük bir kazanım olarak değerlendirilen bu anlaşmanın, ilerleyen süreçte daha geniş kapsamlı bir uygulamaya dönüşmesi gündemde. Devlet bankalarının güçlü finansal yapıları ve kamu personeline sunduğu avantajlarla, maaş promosyonlarında rekabetin kızışacağı öngörülüyor.

3 / 8
Kamu çalışanlarına rekor ödeme! Promosyon miktarı zirve yaptı 4

ÖĞRETMENLER İÇİN BÜYÜK KAZANÇ OLACAK 

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 3.281 öğretmen, önümüzdeki 3 yıl boyunca maaşlarını, ek ders ücretlerini ve diğer ödemelerini Ziraat Bankası üzerinden alacak. Bu süreçte her bir öğretmene toplam 89 bin 500 TL promosyon ödenecek.

4 / 8
Kamu çalışanlarına rekor ödeme! Promosyon miktarı zirve yaptı 5

PROMOSYON YARIŞINDA RAKAMLARIN ARTMASI BEKLENİYOR 

Bankalar, kamu çalışanlarını kendi müşterisi yapabilmek için büyük bütçeler ayırıyor. Son dönemde özellikle öğretmenler için verilen promosyonlar, kamu sektöründe büyük bir hareketlilik oluşturdu. Tuzla’daki bu anlaşma sonrası diğer illerdeki kamu kurumları da bankalarla yeniden masaya oturabilir ve daha yüksek rakamlar talep edebilir.

5 / 8
Kamu çalışanlarına rekor ödeme! Promosyon miktarı zirve yaptı 6

Bu tür yüksek promosyonlardan faydalanmak isteyen kamu çalışanları, bağlı oldukları sendikalar ve kurum temsilcileri ile ortak hareket ederek promosyon sürecini yönetebilir. Maaş promosyonu anlaşmaları yapılmadan önce bankalarla pazarlık sürecine dikkat edilmesi büyük önem taşıyor. Daha avantajlı teklifler almak için kurumların bir araya gelerek bankalar arasında rekabeti canlandırması bekleniyor. Önümüzdeki dönemde kamu çalışanları için yeni ihale süreçleri gündeme gelecek. İstanbul Tuzla’da gerçekleşen bu anlaşma, sadece öğretmenler için değil, tüm kamu çalışanları için önemli bir dönüm noktası olabilir.

6 / 8
Kamu çalışanlarına rekor ödeme! Promosyon miktarı zirve yaptı 7

DEVLET BANKASINDAN REKOR ÖDEME 

Ziraat Bankası, 3 yıllık anlaşma kapsamında her öğretmene tam 89 bin 500 TL promosyon ödeyeceğini taahhüt etti. Bu rakam, Türkiye’de bugüne kadar kamu çalışanlarına sunulan en yüksek promosyonlardan biri olarak kayıtlara geçti.

7 / 8
Kamu çalışanlarına rekor ödeme! Promosyon miktarı zirve yaptı 8
8 / 8