Marmaris, Cumhuriyetin 103 yıllık mirasını sanat, müzik ve dayanışmayla selamlamaya hazırlanıyor. Marmaris Belediyesi tarafından organize edilen dört günlük kutlama takvimi; sergiler, söyleşiler, imza günleri, spor müsabakaları, Cumhuriyet Sofrası, fener alayı ve açık hava konserleriyle kentin dört bir yanına yayılacak.
Kutlamaların başlangıcı 26 Ekim Pazartesi günü Marmaris Kültür ve Sanatevi’nde yapılacak. Farklı sanat disiplinlerinden eserleri buluşturan ve Cumhuriyet’e saygı duruşu niteliği taşıyan 16. Ekim Geçidi Sergisi saat 18.00’de kapılarını açacak. Sergi, 31 Ekim tarihine kadar ziyarete açık kalacak.
Programın ikinci gününde Cumhuriyet tarihine iz bırakan öncü kadınlar ele alınacak. Yazar Hayriye Akok, 27 Ekim Salı günü Marmaris Kültür ve Sanatevi’nde "Atatürk’ün İzinde Cumhuriyet Kadınları" adlı kitabını imzalayacak. Etkinlik kapsamında Afet İnan, Sabiha Gökçen ve Halet Çambel gibi isimlerin yaşamları ve mücadeleleri üzerine bir söyleşi de gerçekleştirilecek.
28 Ekim Çarşamba günü Kordon Caddesi’nde saat 17.00 ile 20.00 arasında Cumhuriyet Sofrası kurulacak. Mahallelerarası Cumhuriyet Turnuvası final maçının İçmeler Gölenye Stadı’nda oynanacağı günün akşamında, saat 18.30'daki su ve ışık gösterisinin ardından saat 21.00’de Atatürk Meydanı’nda Moğollar grubu konser verecek.
Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanacağı 29 Ekim Perşembe günü coşku sokaklara taşacak. Saat 18.30’daki su ve ışık gösterisinin ardından saat 20.30’da Ketenci Otel önünden Atatürk Meydanı’na meşalelerle fener alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüş sonrası saat 21.00’de Yeni Türkü, Atatürk Meydanı’nda sahneye çıkacak.
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Cumhuriyetin ortak değerlerini ve beraberlik ruhunu birlikte yaşamanın önemine değinerek tüm ilçe sakinlerini etkinliklere davet etti. Ünlü, çocuklardan gençlere ve ailelere kadar tüm vatandaşları dört günlük kutlama programına katılarak bayram heyecanını paylaşmaya çağırdı.