İstanbul
Parçalı bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Gündem İran Genelkurmay Başkanı ve Devrim Muhafızları Komutanı öldürüldü!

İran Genelkurmay Başkanı ve Devrim Muhafızları Komutanı öldürüldü!

İsrail’den İran’a ağır darbe: Tahran’a düzenlenen hava saldırısında üst düzey isimler hedef alındı!

MUHABİR: Eray Aksoy
İran Genelkurmay Başkanı ve Devrim Muhafızları Komutanı öldürüldü! 1

İsrail Ordusu, İran’ın nükleer faaliyetlerine ve artan saldırganlığına karşı geniş çaplı hava harekâtı başlattı. Saldırıda İran Genelkurmay Başkanı ile birlikte Devrim Muhafızları Komutanı ve nükleer alandaki üst düzey bilim insanları hayatını kaybetti.

İsrail Ordusu, yaptığı resmi açıklamada, İran’ın nükleer programına doğrudan müdahale etmek ve Tahran yönetiminin İsrail’e yönelik saldırgan eylemlerine karşılık vermek amacıyla hava operasyonu başlattığını duyurdu. Açıklamada, “İran'ın nükleer ve askeri tesisleri hedef alındı, operasyon düzinelerce savaş jetiyle icra edildi” denildi.

İRAN GENELKURMAY BAŞKANI VE KOMUTAN SELAMİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail’in gerçekleştirdiği hava saldırısında, İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bagheri ile Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami’nin hayatını kaybettiği açıklandı. Bu bilgi, hem İsrail kaynakları hem de İran devlet televizyonu tarafından doğrulandı.

1 / 3
İran Genelkurmay Başkanı ve Devrim Muhafızları Komutanı öldürüldü! 2

NÜKLEER BİLİM İNSANLARI DA HEDEFTEYDİ

İran’a yakın kaynaklara göre saldırıda, İran Atom Enerjisi Kurumu eski Başkanı Feridun Abbasi ve nükleer bilim insanı Muhammed Mehdi Tehrançi de yaşamını yitirdi. Tahran’ın farklı noktaları hedef alınırken, bazı sivil yerleşim alanlarında da kayıplar yaşandı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, bir kadın ve bir çocuğun da hayatını kaybettiği bildirildi.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR: BAKİRİ HAYATTA MI?

İran resmi haber ajansı İRNA, saldırıda öldüğü belirtilen Bagheri'nin hayatta olduğunu ve savaş odasında bulunduğunu iddia etti. Haberde, "Kendisine yönelik herhangi bir zarar oluşmamıştır" ifadesi yer aldı. Ancak İran devlet televizyonu bu bilgiyi henüz doğrulamadı.

2 / 3
İran Genelkurmay Başkanı ve Devrim Muhafızları Komutanı öldürüldü! 3

İRAN’DAN TEPKİ VE HAVA SAHASI KARARI

Saldırı sonrası İran yönetimi olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Sivil Havacılık Kurumu, yaptığı açıklamayla ülkenin hava sahasının ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığını ilan etti. Vatandaşlara, havalimanlarına gitmemeleri uyarısında bulunuldu.

BÖLGEDE KRİZ DERİNLEŞİYOR

İsrail’in bu kapsamlı hava saldırısı, Orta Doğu’daki dengeleri derinden sarsacak gelişmelere zemin hazırlamıştır. İran’ın vereceği karşılık, küresel çapta yeni bir gerilim dalgasını tetikleyebilir. 

3 / 3