İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Gündem Naci Görür Deprem Hakkında Ne Dedi? Marmara Denizi’ndeki 4.0 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Açıklama

Naci Görür Deprem Hakkında Ne Dedi? Marmara Denizi’ndeki 4.0 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Açıklama

Naci Görür deprem hakkında ne dedi? Marmara Denizi’nde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından Naci Görür hangi uyarılarda bulundu? Kumburgaz Fayı üzerindeki hareketlilik ne anlama geliyor?

Naci Görür Deprem Hakkında Ne Dedi? Marmara Denizi’ndeki 4.0 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Açıklama 1

Marmara Denizi’nde Deprem mi Oldu?

Evet, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre dün saat 23.36’da Marmara Denizi’nde, Büyükçekmece açıklarında 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkezi, Büyükçekmece’nin yaklaşık 23 kilometre açığı olarak kaydedildi. Sarsıntı İstanbul’un birçok noktasında hissedilirken, kısa süreli paniğe neden oldu.

Deprem Hangi Fay Hattı Üzerinde Gerçekleşti?

Depremin ardından açıklamalarda bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sarsıntının Kumburgaz Fayı üzerinde gerçekleştiğini ifade etti. Daha önce de defalarca Marmara’daki riskli fay segmentlerine dikkat çeken Görür, bu bölgedeki hareketliliğin uzun zamandır sürdüğünü belirtti.

Kumburgaz Fayı Nedir, Neden Önemlidir?

Kumburgaz Fayı, Marmara Denizi’nin kuzeyinde yer alan ve Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun en tehlikeli segmentlerinden biri olarak kabul ediliyor. Uzmanlar, bu fayın gelecekte meydana gelebilecek büyük İstanbul depreminin tetikleyicisi olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

1 / 2
Naci Görür Deprem Hakkında Ne Dedi? Marmara Denizi’ndeki 4.0 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Açıklama 2

Naci Görür Deprem Hakkında Ne Dedi?

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Silivri-Büyükçekmece arasında 4,2 deprem oldu. Bu deprem kırılması muhtemel Kumburgaz Fayı üzerinde. 23 Nisan’dan beri bu fayda küçük stres alanı değişimleri devam ediyor. Geçmiş olsun.

Bu açıklamayla birlikte Naci Görür, Marmara Denizi’ndeki depremlerin sıradan olmadığını ve izlenmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle 23 Nisan’dan bu yana bölgede meydana gelen küçük ölçekli depremler, Kumburgaz Fayı’ndaki gerilimin artabileceğine işaret ediyor.

İstanbul’da Büyük Deprem Riski Devam Ediyor mu?

Evet. Uzmanlar yıllardır İstanbul ve çevresinde beklenen büyük Marmara depremine karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söylüyor. Naci Görür’ün uyarıları, bu bölgedeki hareketliliğin yakından takip edilmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

2 / 2