Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Galeriler Kültür Sanat Sultangazi'de Trakya, Rumeli ve Balkan Günleri Festivali başladı

Sultangazi'de Trakya, Rumeli ve Balkan Günleri Festivali başladı

Sultangazi Belediyesi'nin düzenlediği Anadolu Kültür Festivali kapsamında bu hafta Trakya, Rumeli ve Balkan kültürü ilçe sakinleriyle buluştu. Etkinlikte yöresel lezzetler, halk oyunları ve müzikler yer aldı.

Sultangazi Belediyesi tarafından Anadolu Kültür Festivali kapsamında Trakya, Rumeli ve Balkan Günleri Festivali düzenlendi. Farklı yörelerin kültürlerini ilçe sakinleriyle buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyonda bu hafta Trakya, Rumeli ve Balkan kültürü tanıtılıyor.

Sultangazi'de Trakya, Rumeli ve Balkan Günleri Festivali başladı 1
Sultangazi Belediyesi ile Habipler Trakya ve Rumeli Yardımlaşma Derneği iş birliğinde Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen etkinliğe Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkcı, Sultangazi Belediye Başkan Danışmanı Muhammer Varol, Habipler Trakya ve Rumeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Engin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Balkanlara özgü halk oyunları ve müziklerin yer aldığı etkinlikte yöresel lezzetler de katılımcılara sunuldu.
1 / 5
Sultangazi'de Trakya, Rumeli ve Balkan Günleri Festivali başladı 2
Sultangazi Belediye Başkan Danışmanı Muhammer Varol, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemine değinerek şunları söyledi:“Rumeli bir coğrafyadan çok daha fazlasıdır. Rumeli hatıraların, türkülerin, göçlerin, nesilden nesille aktarılan kültürün ve kardeşlik duygusunun adıdır. Balkanlar’dan Anadolu’ya uzanan bu gönül yolu, geçmişimizi bugünümüze bağlayan güçlü bir köprüdür. Tarih boyunca nice zorluklar yaşanmış, nice insan doğup büyüdüğü topraklardan ayrılmak zorunda kalmıştır. Ancak mesafeler artsa da gönül bağlarımız kopmamıştır. Rumeli sevgisi, özümüzün ve kimliğimizin bir parçası olarak yaşamaya devam edecektir. İşte bu festival geçmişimizi hatırlamak, kültürel mirasımızı yaşatmak ve gelecek nesillerimize aktarmak adına son derece kıymetlidir. Çünkü kültür yaşatıldıkça güçlenen, paylaşıldıkça çoğalan ortak bir hazinemizdir.”
2 / 5
Sultangazi'de Trakya, Rumeli ve Balkan Günleri Festivali başladı 3
Habipler Trakya ve Rumeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Engin ise organizasyonun önemini şu sözlerle ifade etti:“Bu festival bizler için çok kıymetlidir. Çünkü burada büyüklerimizin hatıraları, çocuklarımızın geleceği ve yaşatmakla sorumlu olduğumuz bir kültürün eseridir. Bizim türkülerimizde hasret, sofralarımızda bereket, gönüllerimizde kardeşlik vardır. Balkanlardan Trakya’ya oradan İstanbul’a süren hikayemizde dayanışma, emek ve memleket sevgisi vardır. İşte dört gün boyunca bu mirası hep birlikte yaşatacağız. Gençlerimiz kültürümüzü tanıyacak, büyüklerimiz hatıralarını paylaşacak, komşularımızla gönül bağlarımızı güçlendireceğiz.”
3 / 5
Sultangazi'de Trakya, Rumeli ve Balkan Günleri Festivali başladı 4
SULTANGAZİ BELEDİYESİ TARAFINDAN, ANADOLU KÜLTÜR FESTİVALİ KAPSAMINDA, TRAKYA, RUMELİ VE BALKAN GÜNLERİ FESTİVALİ DÜZENLENDİ.
4 / 5
Sultangazi'de Trakya, Rumeli ve Balkan Günleri Festivali başladı 5
SULTANGAZİ BELEDİYESİ TARAFINDAN, ANADOLU KÜLTÜR FESTİVALİ KAPSAMINDA, TRAKYA, RUMELİ VE BALKAN GÜNLERİ FESTİVALİ DÜZENLENDİ.
5 / 5