Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Magazin İranlı sanatçıdan Barış Manço’ya duygulandıran vefa!

İranlı sanatçıdan Barış Manço’ya duygulandıran vefa!

Alanya'da yaşayan İranlı sanatçı Farajollah Bagheri, Barış Manço’nun dev portresini kuma çizdi. “Sanat tüm dünyanın dilidir” diyerek kalpleri fethetti!

Alanya'da yaşayan İranlı sanatçı Farajollah Bagheri, Barış Manço’nun dev portresini kuma çizdi. “Sanat tüm dünyanın dilidir” diyerek kalpleri fethetti!

MUHABİR: Sibel Çınar
İranlı sanatçıdan Barış Manço’ya duygulandıran vefa! 1

Kuma İşlenen Vefa!

Alanya’da yaşayan İranlı sanatçı Farajollah Bagheri, Türk müziğinin efsane ismi Barış Manço’yu kumlara çizdi. 

Galip Dere Plajı’nda dev bir portreye imza atan sanatçı, hem yeteneğiyle hem de duygusal mesajıyla takdir topladı.

58 yaşındaki heykeltıraş ve ressam Bagheri, daha önce sahilde Müslüm Gürses’in portresini çizmiş ve büyük beğeni toplamıştı. 

 

 

 

 

1 / 4
İranlı sanatçıdan Barış Manço’ya duygulandıran vefa! 2

barış Manço Portresi Büyüledi!

Bagheri, çizim öncesinde evde hazırladığı taslağı numaralandırarak tırmık yardımıyla kum üzerine büyük bir titizlikle işledi. 

Öğle saatlerinde başladığı çalışmayı, gün batımına kadar sürdüren sanatçı, Barış Manço’nun karakteristik yüz hatlarını ve uzun saçlarını kumun doğal dokusu üzerine adeta nakış gibi işledi.

 

2 / 4
İranlı sanatçıdan Barış Manço’ya duygulandıran vefa! 3

iranlı sanatçının türkiye sevgisi!

"Sanat tüm dünyanın dilidir" diyen Bagheri, Türk sanatçılarına duyduğu sevgiyi ise şu sözlerle anlattı:

İranlı heykeltıraş ve ressamım, 30 yıldır bu işle uğraşıyorum. 10 yıldır Alanya’da yaşıyorum. Üç gün önce Müslüm Gürses’i çizdim, bugün de Barış Manço’yu… Çok mutluyum. Biz İranlılar Türk sanatçılarını çok seviyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

3 / 4
İranlı sanatçıdan Barış Manço’ya duygulandıran vefa! 4

Sanatın Evrensel Dili!

Çalışmanın tamamlanmasının ardından sahilde yürüyen yerli ve yabancı birçok kişi dev portreyi hayranlıkla izledi, bol bol fotoğraf çekti. 

Sanatıyla hem geçmişe saygı duruşunda bulunan hem de iki ülke arasında kültürel bir köprü kuran Bagheri, duyguların sanatla nasıl ifade edilebileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

4 / 4
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...