Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan rozetleri bizzat taktı! AK Parti'ye 4 yeni isim

Cumhurbaşkanı Erdoğan rozetleri bizzat taktı! AK Parti'ye 4 yeni isim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında partisine katılan belediye başkanlarına rozet taktı.

 1

4 Belediye Başkanı AK Parti’ye Katıldı! Rozetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan Taktı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı önemli bir gelişmeye sahne oldu. Toplantı öncesinde, farklı partilerden ayrılarak AK Parti’ye katılan 4 belediye başkanına parti rozetleri bizzat Erdoğan tarafından takıldı.

 

1 / 7
 2

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Hizmet etme konusunda istekli olan tüm isimlere partimizin kapıları ilke çerçevesinde her zaman açıktır” diyerek yeni katılımcılara “hoş geldiniz” dedi.

2 / 7
 3

Rozet Töreninde Kimler Vardı?

AK Parti’ye katılan belediye başkanları şu isimlerden oluştu:

Mehmet Aydın – Konya / Çumra Belediye Başkanı (Yeniden Refah Partisi'nden)

Davut Karadavut – Yozgat / Kadışehri Belediye Başkanı (Yeniden Refah Partisi'nden)

Hasan Turgut – Şırnak / İdil Karalar Belde Belediye Başkanı (CHP'den)

Şenol Öncül – Çorum / Ortaköy Aştağul Belde Belediye Başkanı (CHP'den)

3 / 7
 4

Ömer Çelik: “Hizmet Sevdalılarına Kapımız Açık”

Toplantı sonrasında açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Milletimize hizmet yolunda kararlı olan tüm belediye başkanlarını ilkeler çerçevesinde partimizde görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu katılımlar, AK Parti ailesinin kapsayıcılığını ve hizmet odaklı yaklaşımını ortaya koymaktadır.”

 

4 / 7
 5

“Terörsüz Türkiye, Terörsüz Bölgeyle Mümkündür”

Çelik, açıklamalarında güvenlik politikalarına da değindi. “Terörsüz Türkiye, terörsüz bölgeden ayrı düşünülemez. Her türlü terör yapılanması ortadan kaldırılmalıdır. PKK’nın tüm uzantılarıyla kendisini feshetmesi ve silah bırakması çağrımız geçerliliğini koruyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

5 / 7
 6

Suriye, İran ve Gazze Mesajları

Suriye: “DAEŞ’e karşı mücadele aralıksız devam etmeli. Tek ordu, tek Suriye ilkesiyle tüm etnik ve dini topluluklar eşit haklara sahip olmalı. Bu bağlamda 10 Mart Mutabakatı kritik bir dönüm noktasıdır.”

İran: “İran halkının iradesine saygı gösterilmeli. Her türlü dış müdahale bölgeyi istikrarsızlaştırır ve kardeş İran halkına zarar verir.”

Gazze: “Gazze bir vatan toprağıdır, ticari bir emlak gibi değerlendirilemez. Kalıcı barış için 1967 sınırları çerçevesinde bir Filistin devleti kurulmalı.”

6 / 7
 7
7 / 7