İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Politika Erdoğan’dan Bantlama İddialarına Net Yanıt: “Bu Tür Yolsuzluklara Tevessül Etmeyiz”

Erdoğan’dan Bantlama İddialarına Net Yanıt: “Bu Tür Yolsuzluklara Tevessül Etmeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında gündeme gelen "kamera bantlama" ve "jammer" iddialarına sert çıktı: "Bu tür yolsuzluklara biz tevessül etmeyiz. Bantçı kim, millet görüyor."

Erdoğan’dan Bantlama İddialarına Net Yanıt: “Bu Tür Yolsuzluklara Tevessül Etmeyiz” 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB'deki yolsuzluk iddiaları üzerinden muhalefete yüklendi: “Bantçı olan kim, millet görüyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında ortaya atılan “kamera bantlama” ve “jammer taşıma” iddialarına ilişkin net mesajlar verdi.

“Bizim kitabımızda kameraları bantlamak, görüntü gizlemek yok,” diyen Erdoğan, bu tür uygulamaların kendi siyasi ve ahlaki çizgilerine tamamen aykırı olduğunu vurguladı. “Öyle bir uygulama bizde yok, gerek de yok. Çünkü bu tür yolsuzluğa biz tevessül etmeyiz,” diyerek muhalefetin üzerindeki şaibeleri hatırlattı.

1 / 3
Erdoğan’dan Bantlama İddialarına Net Yanıt: “Bu Tür Yolsuzluklara Tevessül Etmeyiz” 2

“Jammer’ın ne olduğunu bile bilmezler”

Ana muhalefet lideri Özgür Özel’e de gönderme yapan Erdoğan, “Benim kendi çalışma ofisimde hangi güvenlik cihazları var, bunun hesabını Özgür Özel’e verecek değilim. Zaten jammer’ın ne işe yaradığını dahi bilmez,” ifadelerini kullandı. 

İBB’ye yönelik soruşturmada, otellerde kameraların bantlandığı ve korumaların valizlerle jammer taşıdığı yönündeki iddialara da değinen Cumhurbaşkanı, bu konuda kendilerine yöneltilen ithamları yersiz buldu:
“Valizlerle ne taşınmış, bu benim işim değil. O valizlerle kim ne getirdi, ne götürdü; bunun hesabını onlar versin. Ama yapamıyorlar çünkü panik içindeler.”

2 / 3
Erdoğan’dan Bantlama İddialarına Net Yanıt: “Bu Tür Yolsuzluklara Tevessül Etmeyiz” 3

“Şeffaf olacaklardı, bantçı oldular”

CHP’nin seçim dönemlerinde sıkça dile getirdiği “şeffaflık” söylemlerini de hatırlatan Erdoğan, “Şeffaflık vaat ediyorlardı, şimdi millet kimin gerçekten ne olduğunu görüyor. Bantçı olan kim, ortaya çıkıyor,” diyerek eleştirilerini sertleştirdi.

3 / 3