Las Vegas’ta koşulan ve sezonun 22. yarışı olan Formula 1 Las Vegas Grand Prix’sinde zafer Red Bull pilotu Max Verstappen’in oldu. Yarışın ardından ise McLaren cephesinde büyük bir şok yaşandı: Lando Norris ve Oscar Piastri teknik ihlal nedeniyle diskalifiye edildi.
Yapılan resmi açıklamaya göre, yarış sonu kontrollerinde iki McLaren aracının taban plakasında izin verilenden fazla aşınma tespit edildi. Bu durum kurallara aykırı bulunduğu için Norris ve Piastri sonuçlardan çıkarıldı. Norris Las Vegas’ta finişi ikinci sırada görürken, Piastri dördüncü olmuştu.
Bu diskalifiyelerle birlikte Verstappen, sezonun bitimine iki yarış kala şampiyona lideri Norris ile arasındaki puan farkını 24’e kadar indirdi ve zirve mücadelesi yeniden alevlendi.
Las Vegas GP sonrası pilotlar klasmanının ilk beşi şu şekilde şekillendi:
- Lando Norris: 390 puan
- Oscar Piastri: 366 puan
- Max Verstappen: 366 puan
- George Russell: 294 puan
- Charles Leclerc: 226 puan