Yeni Birlik Galeriler Yaşam Bakan Göktaş'tan iş dünyasına çağrı: Aileyi güçlendirmek için tüm alanlar aile dostu olmalı

Bakan Göktaş'tan iş dünyasına çağrı: Aileyi güçlendirmek için tüm alanlar aile dostu olmalı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kocaeli'de düzenlenen ödül töreninde iş ve aile yaşamı dengesini gözeten adımları anlatarak kamu ile iş dünyasının ortak sorumluluğuna işaret etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kocaeli’de düzenlenen Aile Dostu İşletmeler Ödül Töreni’ne katılarak aile yapısının korunması ve iş yaşamında aile dostu modellerin yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Bakan Göktaş'tan iş dünyasına çağrı: Aileyi güçlendirmek için tüm alanlar aile dostu olmalı 1
Gebze Ticaret ve İş Geliştirme Derneği (GETİP) tarafından Türkiye Halk Bankası ana sponsorluğunda gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Göktaş, aile odaklı politikaların yalnızca evle sınırlı kalamayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:“Aileyi güçlendirmek istiyorsak tüm alanları aile dostu hale getirmeliyiz. Hiç şüphesiz bu alanların başında da çalışma hayatı geliyor. Bugün milyonlarca insan gününün önemli bir bölümünü iş yerlerinde geçiriyor. Çalışma hayatının şartları, ailelerimizin birlikte geçirdiği zamanı, çocuklarımızla kurduğumuz ilişkiyi ve aile içindeki sorumlulukların paylaşımını doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla bir iş yerinin aile dostu olması, sadece çalışanlarına sunduğu birtakım kolaylıklardan ibaret değildir. Aile dostu iş yeri, çalışanını ailesiyle, sorumluluklarıyla ve ihtiyaçlarıyla birlikte gören iş yeridir.”
1 / 5
Bakan Göktaş'tan iş dünyasına çağrı: Aileyi güçlendirmek için tüm alanlar aile dostu olmalı 2
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını 'Aile Yılı' ilan ettiğini hatırlatan Göktaş, çalışan ebeveynlere yönelik yasal düzenlemeler ve destek paketleri hakkında şu bilgileri verdi:“2 bin 49 kurumun katkısıyla ailelere ve gençlere doğrudan temas eden hizmetleri yaygınlaştırdık. 190 belediyemizle 284 destek paketiyle gençlerimizin evlilik yolculuklarında yanlarında olduk. ASKON ve MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde aile dostu iş yerlerinin sayısını artırmak için çalıştık. Öte yandan çalışan annelerin doğum iznini 16 haftadan 24 haftaya, babalık iznini 2 haftaya çıkardık. Hem kadın hem erkek memurlara çocukları ilköğretim çağına gelene kadar yarım zamanlı çalışma imkanı getirdik. Kamu kurumlarında başlattığımız kreş seferberliğiyle aile ve iş yaşamı dengesini güçlendirmek için önemli bir adım attık.”
2 / 5
Bakan Göktaş'tan iş dünyasına çağrı: Aileyi güçlendirmek için tüm alanlar aile dostu olmalı 3
2026-2035 Aile ve Nüfus 10 Yılı vizyonu doğrultusunda yerel yönetimlerin ve iş dünyasının desteğine vurgu yapan Bakan Göktaş, Gebze ve Kocaeli'deki iyi uygulama örneklerine değinerek şunları söyledi:“Bu çeşitlilik tesadüf değildir. Aile dostu olmak bir sektörün değil, hayatın her alanının meselesidir. Kamu, yerel yönetim, akademi ve iş dünyası aynı hedefe baktığında ortaya çıkan tablo budur. Aile dostu bir şehir ancak bütün kurumları el ele verdiğinde kurulur. Kocaeli, bunun Türkiye’ye örnek olabileceğini bugün bir kez daha gösteriyor. İnanıyoruz ki güçlü aile, güçlü işletme demektir. Güçlü işletme, güçlü ekonomi demektir. Güçlü ekonomi ve güçlü aile, güçlü Türkiye demektir.”
3 / 5
Bakan Göktaş'tan iş dünyasına çağrı: Aileyi güçlendirmek için tüm alanlar aile dostu olmalı 4
Törende Aile ve Spor Değerlerine Katkı Ödülü’ne layık görülen Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, milli takım ve kulüpler bazında yakalanan başarılara değinerek şu değerlendirmede bulundu:“Ben 10 yıldır başkanım. Son 10 yılımıza baktığımızda Avrupa Şampiyonası’nda en kötü derecemiz üçüncülük. Mutlaka kürsüde yer aldık. Final oynadık ve 2023’de şampiyonluğumuz var. Yine aynı yıl Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu elde ettik. Hem kulüplerimiz hem milli takım açısından dünyada ve Avrupa’da en iyi lige sahibiz. Sahadaki başarımızla, kurumsal yapımızla, ekonomimizle, plan programımızla, okulumuzla, altyapı yatırımımızla, projelerimizle çok önemli işler yaptığımızı düşünüyoruz. Bu tür organizasyonları da ben çok önemsiyorum.”“Hayalleriniz var, hedefleriniz var, heyecanınız var. İşte bu üçünü bir arada yaşatmaya çalışınca takım oluyorsunuz. Birlik beraberlik nasıl olur, o birlik beraberlik üzerinde bir çalışma yapıyorsunuz. Sonuçta da iyi bir takım. Biliyorsunuz takım oyununda bir birlikteliğiniz olmazsa sıkıntılar yaşayabilirsiniz ama Türk voleybolu çok şükür ki bunu yaşamıyor. Her geçen gün daha da bir aile bağı, daha da bir takım olma olgusuyla bu başarılı sonuçları elde ediyor diyorum.”
4 / 5
Bakan Göktaş'tan iş dünyasına çağrı: Aileyi güçlendirmek için tüm alanlar aile dostu olmalı 5
Toplam 19 kategoride ödüllerin dağıtıldığı organizasyonda konuşan GETİP Yönetim Kurulu Başkanı Sevim Aydın, işletmelerin sadece ekonomik verilerle değil insana kattığı değerle ölçülmesi gerektiğini belirtti:“Bir işletmenin gerçek başarısı, yalnızca ne kadar kazandığıyla değil, kaç insanın hayatına değer kattığıyla da ölçülmelidir. Çalışan annelerin yanında olan, babaların ailelerine zaman ayırmasını destekleyen, gençlerin aile kurmasını kolaylaştıran her işletme, aslında Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaktadır. Biz GETİP olarak aile dostu işletmecilik anlayışının bir tercih olmaktan çıkıp iş dünyamızın ortak kültürü haline gelmesini arzu ediyoruz.”
5 / 5