Çankırı’da Şehit Emrah Ersoy’un en büyük hayali olan ve ailesi için yaptırmak istediği evin inşaatında 3 şehit yakını gönüllü olarak çalışıyor.
Örnek bir dayanışmaya imza atan şehit aileleri, inşaatta gün boyunca birlikte ter döküyor.
5 Mart 1999 tarihinde dönemin Çankırı Valisi Ayhan Çevik’e yönelik düzenlenen bombalı terör suikastı sırasında şehit düşen Emrah Ersoy’un ailesi tarafından, Çankırı’nın Merkez ilçesine bağlı Ahlat köyünde inşa edilen evin inşaatında diğer şehit aileleri gönüllü olarak çalışıyor.
Şehit Hatice Ünal’ın babası İbrahim Ünal, Şehit Alparslan Bayram’ın kardeşi Hilmi Bayram ve Şehit Mustafa Yorulmaz’ın babası İsmail Yorulmaz, inşaatta birlikte çalışarak, Şehit Emrah Ersoy’un şehit olmadan önce ailesi için yaptırmanın hayalini kurduğu evi inşa ediyor.
İnşaatı kısa sürede tamamlamayı hedefleyen şehit aileleri, Muzaffer Ersoy ve ailesinin yeni evlerine en kısa sürede kavuşmasının hayalini kuruyor.
Şehit Emrah Ersoy’un babası Muzaffer Ersoy, evlatlarının hatırasını yaşatmak için bu yola çıktıklarını belirterek destek olan herkese teşekkür etti.