Hatay'da mesai arkadaşının ev anahtarını kopyalayarak içeri giren sevgili çift, ev sahibinin birikimi olan yaklaşık 1,5 milyon lira değerindeki altın ve dövizi çaldı. Ev almak amacıyla biriktirilen altınları kuyumcuda bozduran şüpheliler, emniyet güçlerinin titiz çalışması sonucu tespit edildi.
Olay, 8 Ekim'de Antakya ilçesine bağlı Akasya Mahallesi'nde meydana geldi. Bir evden yaklaşık 200 gram ağırlığında 11 adet altın bilezik, 40 bin TL ve 700 dolar nakit para çalındığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti.
Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarına ait 22 saatlik kaydı inceleyerek kapsamlı bir saha araştırması yaptı. Yürütülen çalışmalar neticesinde kimlikleri belirlenen N.N.H. ve M.A.P. isimli iki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin hırsızlığın ardından sokakta yürüdükleri ve çaldıkları altınları bir kuyumcuda sattıkları anlar güvenlik kameralarınca kaydedildi. Yapılan incelemede, hırsızlığı gerçekleştiren sevgili çiftin, mağdur kadınla aynı iş yerinde çalıştığı ortaya çıktı.
Zanlıların, daha önce misafirliğe gittikleri arkadaşlarının ev anahtarını gizlice kopyaladıkları ve kadın evde yokken içeri girerek hırsızlığı gerçekleştirdikleri anlaşıldı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.
HATAY’DA AYNI İŞ YERİNDE ÇALIŞTIKLARI ARKADAŞLARININ EVİNİN ANAHTARINI KOPYALAYAN SEVGİLİ ÇİFT, KADININ EVDE OLMADIĞI SIRADA EVE GİREREK YAKLAŞIK 1 BUÇUK MİLYON TL DEĞERİNDEKİ ALTIN VE DÖVİZİ ÇALDI. ARKADAŞLARININ EV ALMAK İÇİN BİRİKTİRDİĞİ ALTINLARI KUYUMCUDA SATAN ŞÜPHELİLER, POLİS EKİPLERİNİN 22 SAATLİK GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜNÜ İNCELEMESİ SONUCU YAKALANDI.