İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Yerel Haberler İki aylık yağmur mantar bereketi getirdi: Fiyatlar düştü, tezgâhlar doldu!

İki aylık yağmur mantar bereketi getirdi: Fiyatlar düştü, tezgâhlar doldu!

Burhaniye’de aralıklarla yağan yağmurların ardından Madra Dağı’nda bolca melki mantarı çıkması, hem köylüye gelir sağladı hem de pazarlarda hareketlilik oluşturdu.

KAYNAK: İHA
İki aylık yağmur mantar bereketi getirdi: Fiyatlar düştü, tezgâhlar doldu! 1

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, eylül ayından beri kısa aralıklarla düşen yağışlar ve son zamanlarda havaların da ılık gitmesi üzerine, dağlarda adeta mantar fışkırdı. 

1 / 4
İki aylık yağmur mantar bereketi getirdi: Fiyatlar düştü, tezgâhlar doldu! 2

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, iki aydan beri aralıklarla yağan yağmurlar Madra Dağı’nda çok miktarda melki mantarı çıkmasına neden oldu. Madra Dağı’ndan toplanan melki mantarı kırsal kesimde oturan vatandaşlara geçim kaynağı oldu. Vatandaşların dağlardan topladıkları mantarın kilosu ilk günlerde 400 liraya kadar çıkarken, bollaşınca fiyat 100 liraya kadar düştü. Melki mantarı çok sayıda vatandaşa geçim kaynağı olurken, ilçe merkezinde oturanlar da mantara doydu. 

2 / 4
İki aylık yağmur mantar bereketi getirdi: Fiyatlar düştü, tezgâhlar doldu! 3

Pazara melki getiren 42 yaşındaki Rafet Gedik, ‘Biz bunları Madra’dan topladık. Havalar yağışlı gidince bol bol melki çıktı. Melki bizlere kaynağı oldu. Meramızda bol olan bir şey’ diye konuştu. 
Memur emeklisi Mehmet Yiğitaslan da, ‘Bu günlerde pazarda bol bol bu melkileri görüyoruz. Havaların yağışlı gitmesi sıcaklıkların da mantarın üremesi için normal olması bunların çoğalmasına neden oldu. Severek yiyoruz’ dedi. 

3 / 4
İki aylık yağmur mantar bereketi getirdi: Fiyatlar düştü, tezgâhlar doldu! 4

64 yaşındaki satıcı Kazım Çakır ise, 'Bu aylarda rahmetlerimiz bol oldu. Melkilerimiz de çıktı. Melki geçim kaynağı bizim. Satıyoruz. Harçlığımızı çıkarıyoruz' derken, 67 yaşındaki satıcı Ali Yılmaz da, ‘Havalar yağışlı, güzel oldu. Bol bol mantar satıyoruz. Harçlığımızı çıkarıyoruz. Bu mantar köylülere çok iyi geldi bu sene’ şeklinde konuştu. 
Veteriner Hekim Uğur Tarhal ise, ‘Yağışlardan sonra bölgemizde özellikle dağ köylerinden bol bol melki toplayıp pazara getiriyorlar. Bizler de bir süreden beri melkileri alıyoruz. Çok da lezzetli. İlk başlarda az bulunduğu için fiyatları 400 liraydı. Fakat bu hafta kilosu 100 liraya kadar düşü. Ve güzel bir tat lezzet veriyor bizlere. Bütün herkesin bu melkileri alıp tatmalarını bekliyoruz’ dedi. 
 

4 / 4