Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayan 34 NN 6080 plakalı otomobil kaçmaya başladı. Ekiplerin takibi sonucu araç, Emek Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı ve Balsu Caddesi kesişiminde durduruldu.
Araç içerisinde yapılan detaylı incelemelerde koltuklara ve aracın içine saçılmış halde sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Cumhuriyet Bulvarı üzerinde araştırma yapan ekipler, kovalamaca esnasında yola döküldüğü belirlenen bir miktar uyuşturucuyu daha bularak muhafaza altına aldı. Araçta yolcu konumunda bulunan T.A. isimli şahıs gözaltına alındı.
Sürücü koltuğundaki C.Ö., sanayiye ikinci el PVC pencere bakmak için gittiğini ve T.A.’nın ricası üzerine kendisini Emek Mahallesi’ne bırakmak istediğini ifade etti. Yolcunun aniden hasımlarının geldiğini söylemesi üzerine büyük panik yaşadığını ve bu yüzden polisin 'dur' ikazına uymadığını savunan C.Ö., şu ifadeleri kullandı:
“Ben hurdacıya ikinci el PVC pencere bakmaya gelmiştim. Hurdacıyla konuşurken o sırada bu arkadaş geldi, ‘Beni Emek Mahallesi’ne bırakır mısın?’ diye sordu. Bir anda ‘Hasımlar geldi, beni çapraz ateşe alacaklar’ dedi. Daha sonra ben paniğe kapıldım. Yoksa ben polisten neden kaçayım? Uyuşturucudan da haberim yok.”Uyuşturucu maddeyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını dile getiren C.Ö., işlemler için karakola götürüldü. Otomobil 2 ay süreyle trafikten men edilerek otoparka çekildi ve sürücünün belgesine el konuldu. Ayrıca trafiği tehlikeye attığı gerekçesiyle sürücüye 200 bin TL para cezası kesildi.