İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Yerel Haberler İlde kavurucu sıcaklık: Termometreler 39 dereceyi gösterdi

İlde kavurucu sıcaklık: Termometreler 39 dereceyi gösterdi

İlde termometrelerin dereceleri düşmüyor. Güneş altında hissedilen sıcaklığın nemle birlikte 50 dereceye yaklaşttı.

KAYNAK: DHA
İlde kavurucu sıcaklık: Termometreler 39 dereceyi gösterdi 1

Adana'da, bugün termometreler 39 dereceyi gösterdi. Güneş altında hissedilen sıcaklığın nemle birlikte 50 dereceye yaklaştığı kentte yaşayanlar, serinlemek için soluğu parklarda aldı.

1 / 7
İlde kavurucu sıcaklık: Termometreler 39 dereceyi gösterdi 2

Türkiye'nin birçok bölgesinde yaz sıcakları yerini yavaş yavaş serin havaya bırakırken, Adana'da termometrelerin dereceleri düşmüyor. 1929-2022 yılları arasında Eylül ayında ortalama sıcaklığın 26,2, ortalama en yüksek sıcaklığın ise 33,1 derece olduğu kentte, açık havada termometreler bugün 39 dereceyi gösterdi. Sıcak havadan bunalanlar, parklara akın etti. Adanalılar, ağaç gölgelerinde ve su kenarlarında vakit geçirip, serinlemeye çalıştı.

2 / 7
İlde kavurucu sıcaklık: Termometreler 39 dereceyi gösterdi 3

'EYLÜL'DE BU KADAR SICAK OLMASINA ŞAŞIRDIM'

İstanbul'dan ziyaret için Adana'ya geldiğini kaydeden Ceren Tepeli (24), eylül ayı olmasına rağmen Adana'nın hala bu kadar sıcak olmasına çok şaşırdığını belirtti. Sıcağa ayak uydurmaya çalıştığını anlatan Tepeli, "Burada inanılmaz baskın bir sıcak var. Bu insanlara da yansımış çünkü çok sinirliler. İstanbul buraya göre bayağı serin bir yer. Bu ayda böyle bir sıcakla karşılaşacağımı bilmiyordum. Gelmeden önce Adanalı arkadaşlarıma sorduğumda, "Hava çok serin" dediler. Bu hava demek ki Adanalılar için serin bir hava" dedi.

3 / 7
İlde kavurucu sıcaklık: Termometreler 39 dereceyi gösterdi 4

'SICAK DEĞİL DE NEM BUNALTIYOR'

Ailesiyle parkta vakit geçiren Elif Sude Bişmiş ise yaz mevsimini sevdiğini fakat Adana'da kavurucu sıcaklarla mücadele ettiklerini söyledi. Sıcağın etkisini nem oranının arttırdığını dile getiren Bişmiş, "Hava sıcaklığı yerine nem daha çok bunaltıyor bizi. Normalde böyle sıcaklarda dışarı çıkmıyoruz ama evde de bunaldığımız için çıktık. Sıcaklık derecesini kıyaslarsak diğer şehirlerle aynı olabiliyor ama nemden dolayı buranın daha bunaltıcı olması normal" diye konuştu.

4 / 7
İlde kavurucu sıcaklık: Termometreler 39 dereceyi gösterdi 5
5 / 7
İlde kavurucu sıcaklık: Termometreler 39 dereceyi gösterdi 6
6 / 7
İlde kavurucu sıcaklık: Termometreler 39 dereceyi gösterdi 7
7 / 7