Yeni Birlik Gazetesi Galeriler Yerel Haberler Samsun'da doğa diz çöktürdü! Sel gitti, geriye çamur ve gözyaşı kaldı

Samsun'da doğa diz çöktürdü! Sel gitti, geriye çamur ve gözyaşı kaldı

Samsun'un Havza ilçesinde 12 Mayıs akşamı meydana gelen sel felaketinin ardından, bölgedeki çamur ve molozların temizlenmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekiplerince başlatılan geniş kapsamlı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

KAYNAK: İHA
Samsun'da doğa diz çöktürdü! Sel gitti, geriye çamur ve gözyaşı kaldı 1

Sokaklarda Temizlik Seferberliği

Şiddetli yağış sonrası ilçe merkezinden geçen derelerin taşmasıyla büyük bölümü sular altında kalan ilçe merkezinde, temizlik çalışması devam ediyor.

1 / 4
Samsun'da doğa diz çöktürdü! Sel gitti, geriye çamur ve gözyaşı kaldı 2

Ekipler Sahada: Çamur ve Moloz Tahliyesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve AFAD'a bağlı ekipler, kepçe, iş makineleri ve vidanjörlerle ilçe merkezinden çamur, moloz ve suyu boşaltmaya çalışıyor.

2 / 4
Samsun'da doğa diz çöktürdü! Sel gitti, geriye çamur ve gözyaşı kaldı 3

Hasar Gören Araçlar Tahliye Edilecek

Sel nedeniyle sürüklenerek hasar gören ve çoğunluğu otomobil ile motosikletten oluşan araçların hasar tespit çalışmalarının ardından sokaklardan kaldırılacağı bildirildi.

3 / 4
Samsun'da doğa diz çöktürdü! Sel gitti, geriye çamur ve gözyaşı kaldı 4

Sel Felaketinin Acı Bilançosu

Havza ilçe merkezinde 12 Mayıs akşamı etkili olan sağanak nedeniyle Hacı Osman Deresi ile Tersakan Deresi'nde su seviyesi yükselmiş, çok sayıda ev ve iş yerinin bodrum ile zemin katlarını su basmış, araçlar da sürüklenmişti.

4 / 4