İstanbul genelinde etkisini gösteren kuvvetli sağanak yağışın ardından Şile'de sokaklar göle döndü, birçok ev sular altında kaldı. Ahmetli köyünde yaşayan ve aralarında yatalak bir hastanın da bulunduğu 3 yaşlı kardeş, su basan evlerinde mahsur kalarak kurtarılmayı bekledi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile İstanbul Valiliği'nin peş peşe yaptığı uyarıların ardından kent genelinde sağanak yağış etkili oldu. En fazla yağış alan bölgelerden Şile'de cadde ve sokaklar suyla dolarken, Ahmetli köyündeki tek katlı bir müstakil ev su baskınına uğradı.
Evi ve bahçesi tamamen sular altında kalan ikamette yaşayan 3 kardeş dışarı çıkamayarak mahsur kaldı. Kardeşlerden birinin yatalak hasta olduğu öğrenildi.
Evinde mahsur kalan Emine Beykoz, yaşadığı çaresizliği şu sözlerle dile getirdi:“Hava yağdı, Allah’ın yağmuru yapacak bir şey yok. 3 kişi evde duruyoruz, yoldan geçenlerden belediyeyi aramasını istedim”
Yaşlı kardeşlerin durumunu görerek yardıma koşan akrabaları Arzu Aydın ise yetkililere seslendi:“Ablamız çok mağdur, kendi evime bakmaya buraya geldim. Burayı görünce yenge nasılsın evde su var mı dedim. Kimse bir şey yapmadı dedi. İçerde hasta yatalak var”