Erzurum’da taşımalı doğal gaz (CNG) yüklü dorseyi teslim ettikten sonra dönüş yoluna geçen tır, yağış sebebiyle kayganlaşan güzergahta kontrolden çıkarak takla attı.
Kaza, Tekman-Karayazı kara yolunun 32. kilometresinde, Hacıömer ile Körsu mahalleleri arasındaki mevkide gerçekleşti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Enerji A.Ş.’ye ait B.K. yönetimindeki 25 AFK 789 plakalı tır, taşıdığı gaz dolu dorseyi Tekman Doğalgaz CNG istasyonuna bıraktı.
Boş dorse ile Erzurum’a geri dönmek üzere yola koyulan araç, bölgede etkili olan yağışın zemini kayganlaştırması üzerine virajı alamayarak savruldu ve yol kenarına devrildi.
Kazanın ardından aracın gaz tankeri olması ve sızıntı riski taşıması nedeniyle çevrede bulunan vatandaşlar tırın yanına yaklaşamadı. Bu sırada olayı fark eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tekman ESKİ operatörü İrfan Karakoç müdahalede bulunarak kabinde mahsur kalan sürücü B.K.’yi güvenli bir noktaya taşıdı.
Bölgeye yönlendirilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini gerçekleştirdiği sürücü B.K., Hınıs Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sürücünün hayati tehlikesinin bulunmadığı ve sağlık durumunun iyi olduğu aktarılırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.