İstanbul
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Genel ABD Üretici Enflasyonu Beklentilerin Altında: Yıl Sonu Verisi Şaşırttı!

ABD Üretici Enflasyonu Beklentilerin Altında: Yıl Sonu Verisi Şaşırttı!

ABD'de Aralık 2024’te üretici fiyatları yüzde 3,3 arttı. Ancak, piyasa beklentisi daha yüksek bir artış öngörüyordu. ÜFE verileri, enflasyonla ilgili yeni işaretler sunuyor.

ABD Çalışma Bakanlığı, Aralık 2024’e ait Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerini açıkladı. ÜFE, geçen yılın Aralık ayında aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 3,3 artış gösterdi. Ancak, piyasa analistlerinin beklentisi, yıllık artışın yüzde 3,5 civarında olması yönündeydi.

Beklentinin Altında Kalan ÜFE: Ne Anlama Geliyor?

ÜFE'nin, piyasa beklentilerinin altında kalması, ekonomistler tarafından dikkatle izleniyor. Kasım 2024'te üretici fiyatlarının yüzde 3 artması bekleniyordu. Ancak bu rakam, daha düşük çıktı. Bu durum, ABD ekonomisinde fiyat baskılarının beklendiği kadar şiddetli olmadığını gösteriyor olabilir.

Çekirdek ÜFE Verisi Ne Söylüyor?

Değişken gıda ve enerji fiyatları hariç tutulan çekirdek ÜFE, Aralık 2024'te yıllık yüzde 3,5 artış kaydetti. Bu oran, geçen yılın aynı dönemine göre stabil bir artış gösterdi. Analistler, çekirdek üretici fiyatlarının yüzde 3,8 artmasını öngörüyordu.