Yeni Birlik Gazetesi Genel Adana'da gökyüzü keyfi kabusa döndü: Rüzgarlı Tepe'de ağaçlara takılı kaldı

Adana'da gökyüzü keyfi kabusa döndü: Rüzgarlı Tepe'de ağaçlara takılı kaldı

İtfaiye ekiplerinin nefes kesen operasyonuyla kurtarılan yaralı, hastaneye sevk edildi. Adana'nın Çukurova ilçesi, hafta sonu hareketli anlara sahne oldu. Kabasakal Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve yamaç paraşütü tutkunlarının uğrak noktalarından biri olan Rüzgarlı Tepe mevkiinde, ismi henüz belirlenemeyen bir paraşütçü uçuş sırasında beklenmedik bir kaza yaşadı.

MUHABİR: Umut Çelik

Adana'da yamaç paraşütüyle uçuş yaptığı sırada kontrolünü kaybeden bir sporcu, metrelerce yükseklikten ağaçlık alana çakıldı. İtfaiye ekiplerinin nefes kesen operasyonuyla kurtarılan yaralı, hastaneye sevk edildi.

Adana'nın Çukurova ilçesi, hafta sonu hareketli anlara sahne oldu. Kabasakal Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve yamaç paraşütü tutkunlarının uğrak noktalarından biri olan Rüzgarlı Tepe mevkiinde, ismi henüz belirlenemeyen bir paraşütçü uçuş sırasında beklenmedik bir kaza yaşadı.

Havadayken dengesini kaybeden sporcu, hızla irtifa kaybederek bölgedeki sık ağaçlık alana düştü. Ağaç dallarına takılarak asılı kalan ve kendi imkanlarıyla aşağı inemeyen paraşütçünün yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti.

Zorlu kurtarma operasyonu

Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, ağaçlık alanda mahsur kalan kişiyi kurtarmak için titiz bir çalışma başlattı. İtfaiye erlerinin profesyonel müdahalesiyle bulunduğu yerden güvenli bir şekilde indirilen yaralı, ilk müdahale için sağlık ekiplerine teslim edildi.

Hastanede tedavi altına alındı

Olay yerinde yapılan ilk kontrollerin ardından ambulansla en yakın hastaneye kaldırılan paraşütçünün sağlık durumuna ilişkin incelemeler sürüyor. Yaşanan kazayla ilgili yetkililer tarafından soruşturma başlatılırken, bölgedeki uçuş güvenliği konusunda da detaylı bir değerlendirme yapılacağı öğrenildi.