İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, yasa dışı silah ticareti yaptığı tespit edilen şüphelilerin adresinden adeta küçük bir cephanelik çıktı.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla yürüttüğü silah kaçakçılığıyla mücadele çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Ekipler, silah satışı yapıldığına dair alınan istihbaratları değerlendirerek titiz bir takip süreci başlattı.
Küçükkalecik köyüne şafak operasyonu
Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan emniyet güçleri, kent merkezine bağlı Küçükkalecik köyündeki bir adrese baskın düzenledi. Adreste gerçekleştirilen detaylı aramalarda, yasa dışı yollarla temin edildiği belirlenen 4 adet tabanca, 3 adet tüfek, çok sayıda şarjör ve 330 adet mermi ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
Adli süreç başlatıldı
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şahıslardan biri tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüphelilerle ilgili hukuki sürecin devam ettiği bildirildi. Emniyet yetkilileri, ruhsatsız silahlanmaya yönelik denetimlerin kararlılıkla süreceğini vurguladı.