Yeni Birlik Gazetesi Genel Afyonkarahisar’da market rafları mercek altına alındı: Fiyatlar anlık takip ediliyor

Afyonkarahisar’da market rafları mercek altına alındı: Fiyatlar anlık takip ediliyor

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, gıda arz zincirindeki şeffaflığı artırmak ve piyasa hareketlerini daha sağlıklı analiz edebilmek amacıyla harekete geçti.

Tarımsal ürünlerdeki fiyat dalgalanmalarını yakından izlemek isteyen yetkililer, şehir genelindeki marketlerde kapsamlı bir veri toplama operasyonu başlattı.

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, gıda arz zincirindeki şeffaflığı artırmak ve piyasa hareketlerini daha sağlıklı analiz edebilmek amacıyla harekete geçti. Tarım Ürünleri Fiyat İzleme Sistemi (TÜFİS) projesi kapsamında yürütülen çalışmalarla, kentteki marketlerde satılan ürünlerin etiket fiyatları tek tek incelenerek kayıt altına alındı.

Piyasa hareketliliği kayıt altında

İl Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, yürütülen denetimlerin temel amacının tarımsal ürünlerin piyasadaki seyrini şeffaf bir şekilde izlemek olduğu vurgulandı. Ekipler, market raflarındaki güncel fiyat verilerini sistematik bir yöntemle derleyerek, üretimden sofraya uzanan süreçteki fiyat değişimlerini veri tabanına işledi.

Veri akışı kesintisiz sürecek

Yetkililer, bu tür denetimlerin sadece anlık bir kontrol olmadığını, aynı zamanda tarımsal ürünlerin fiyat istikrarını korumaya yönelik stratejik bir adım olduğunu belirtti. Üreticiden tüketiciye kadar olan tüm aşamalarda doğru veriye ulaşmayı hedefleyen kurum, piyasa verilerinin güncel tutulması adına benzer saha çalışmalarının titizlikle devam edeceğinin altını çizdi. Bu sistem sayesinde, fiyatlardaki ani değişimlerin nedenleri daha hızlı analiz edilecek ve değerlendirme süreçleri için gerekli olan bilgi akışı düzenli bir şekilde sağlanacak.