Doğu Anadolu Bölgesi'nde yerin altından gelen sesler tedirgin etti; Ağrı'nın Patnos ilçesinde kaydedilen 4.3 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
Ağrı'da bugün akşam saatlerinde meydana gelen sarsıntı bölge halkını sokağa döktü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, saatler 17.17'yi gösterdiğinde merkez üssü Patnos olan orta ölçekli bir deprem gerçekleşti.
Yerin derinliklerinde hissedildi
Sarsıntının merkez üssü olarak Patnos işaret edilirken, depremin yerin yaklaşık 13.43 kilometre derinliğinde meydana geldiği saptandı. Bölgedeki vatandaşlar tarafından şiddetli bir şekilde hissedilen deprem, kısa süreli bir endişe dalgası yarattı.
Yetkililerden henüz olumsuz bir ihbar gelmedi
Depremin ardından bölgedeki yerel yönetimler ve AFAD ekipleri tarama çalışmalarına başlarken, şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Uzmanlar, bölgedeki sismik hareketliliğin yakından takip edildiğini belirtiyor.