Evinde çıkan yangını kendi çabalarıyla söndürmeye çalışırken alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden 91 yaşındaki Meryem Altınsoy, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
Aksaray, Küçükbölcek Mahallesi’nde meydana gelen ve tüm kenti yasa boğan acı olay, dün akşam saatlerinde yaşandı. 2617 Sokak üzerindeki Altınsoy Apartmanı’nın 4. katında yalnız başına yaşayan 91 yaşındaki Meryem Altınsoy’un mutfağında, henüz belirlenemeyen bir sebeple alevler yükselmeye başladı.
Kendi imkanlarıyla müdahale etti
Mutfaktaki ocağın başında başlayan yangını fark eden yaşlı kadın, durumu kontrol altına almak için büyük bir çaba sarf etti. Ancak alevlerin kıyafetlerine sıçraması sonucu talihsiz kadın, kendi müdahalesi sırasında alevlerin arasında kalarak olay yerinde yaşamını yitirdi.
Dualarla toprağa verildi
Yaşanan elim kazanın ardından Meryem Altınsoy için bugün Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi’nde cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazına Aksaray protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katılarak Altınsoy ailesini bu zor günlerinde yalnız bırakmadı. 91 yaşındaki kadının naaşı, kılınan namazın ardından Ervah Kabristanlığı’nda dualar eşliğinde defnedildi.