Antalya’nın turizm merkezi Alanya’da gerçekleşen özel bir törenle, Alman vatandaşı Beınroth Schneıders Müslüman olma kararı alarak yeni bir hayata adım attı.
Alanya İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida merasimi, duygusal anlara sahne oldu. Kendi hür iradesiyle İslam dinini seçen Schneıders, yetkililerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslümanlığa geçiş yaptı. Törenin ardından yeni bir kimlik ve manevi bir başlangıç yapan Schneıders, "Samira Safir Nur" ismini kullanmayı tercih etti.
Maneviyat dolu tören
İhtida töreninde bir konuşma yapan Alanya Müftüsü Mehmet Seven, İslam dininin özünde barındırdığı rahmet, merhamet ve hidayet kavramlarına dikkat çekti. Seven, İslamiyet’i seçerek hayatında yeni bir sayfa açan Samira Safir Nur’u tebrik ederek, kendisine huzur ve mutluluk dolu bir ömür diledi.
İlçe Müftülüğü yetkilileri, gerçekleştirilen bu anlamlı törenin ardından Samira Safir Nur’a İslam dininin temel esaslarını içeren çeşitli hediyeler takdim etti. Alanya’da yaşayan yerleşik yabancıların da ilgi gösterdiği bu özel gün, dualarla sona erdi.