Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), 4 Şubat 2026 tarihi için planlı bakım ve arıza kaynaklı su kesintilerine ilişkin güncel duyurusunu paylaştı. Başkent genelinde bazı ilçe ve mahallelerde su verilemeyen bölgeler bulunurken, kesintilerin ne zaman sona ereceği vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. ASKİ, her bölge için ayrı ayrı tahmini bitiş saatlerini açıkladı.
Ankara’da sular ne zaman gelecek?
ASKİ’nin resmi bilgilendirmesine göre, 4 Şubat 2026 Çarşamba günü Ankara’nın Ayaş ilçesinde arıza kaynaklı su kesintisi yaşanıyor. Sabah saatlerinde başlayan kesinti, belirli mahalleleri etkiledi.
Ayaş’ta yaşanan su kesintisinin, Bayat Mahallesi’nde gerçekleştirilen depo temizliği çalışması nedeniyle uygulandığı bildirildi. ASKİ’nin duyuru ekranında yer alan bilgilere göre, kesinti sabah 08.40’ta başladı ve çalışmaların tamamlanmasının ardından saat 16.00 itibarıyla suların yeniden verilmesi planlanıyor.
4 Şubat ASKİ su kesintisi hangi bölgeleri kapsıyor?
4 Şubat tarihli ASKİ duyurusunda, su kesintisinin Ayaş ilçesine bağlı Bayat Mahallesi’nde etkili olduğu belirtildi. Çalışmaların arıza ve bakım kapsamında yürütüldüğü ifade edilirken, kesintinin geçici olduğu vurgulandı.
ASKİ yetkilileri, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından suyun kademeli olarak şebekeye verileceğini bildirdi. Bu süreçte basınç kaynaklı kısa süreli dalgalanmalar yaşanabileceği de hatırlatıldı.
ASKİ su kesintisi neden uygulanıyor?
ASKİ, Ankara genelinde içme suyu hatlarında yaşanabilecek sorunların önüne geçmek amacıyla belirli aralıklarla şebeke yenileme, bakım ve arıza giderme çalışmaları yürütüyor. Bu çalışmalar sırasında, bazı bölgelerde planlı veya ani su kesintileri yaşanabiliyor.
Özellikle depo temizliği ve hat bakımı gibi işlemler, suyun daha sağlıklı ve güvenli şekilde vatandaşlara ulaştırılması için yapılıyor. Bu nedenle kesintilerin, uzun vadede altyapı kalitesini artırmayı hedeflediği ifade ediliyor.
Ankara ASKİ su kesintisi sorgulama nasıl yapılır?
Ankara’da su kesintisiyle ilgili en güncel bilgiler, ASKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden paylaşılıyor. İlçe ve mahalle bazlı olarak yayımlanan bu duyurularda, kesintinin nedeni, başlangıç saati ve tahmini bitiş saati yer alıyor.
Vatandaşlar, anlık arıza bilgilerini ve planlı kesinti duyurularını düzenli olarak kontrol ederek, suların ne zaman geleceğini öğrenebiliyor. ASKİ, kesintiden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmalarını öneriyor.
Sular ne zaman normale dönecek?
ASKİ’nin açıklamasına göre, 4 Şubat’taki kesintilerin büyük bölümünün gün içinde tamamlanması hedefleniyor. Ayaş’taki çalışmanın planlanan saatte bitmesi halinde, akşam saatlerine doğru suyun tamamen normale dönmesi bekleniyor.