Yeni Birlik Gazetesi Genel Bartın’da korku dolu anlar: Öğrencilerden Vali Arslan’a 'aşırı kalabalık' isyanı

Bartın’da korku dolu anlar: Öğrencilerden Vali Arslan’a 'aşırı kalabalık' isyanı

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü mevkiinde halk otobüsünün bir otomobilin üzerine devrilmesiyle sonuçlanan kaza, kentte büyük paniğe yol açtı. Olayın hemen ardından hastaneye kaldırılan 34 yaralıdan 20’si tedavilerinin tamamlanmasıyla taburcu edilirken, 14 kişinin hastanedeki gözetimi devam ediyor.

Bartın Üniversitesi kampüsü yakınlarında meydana gelen ve çok sayıda öğrencinin yaralandığı otobüs kazasının ardından hastaneye giden Vali Nurtaç Arslan, mağdur gençlerin tepkisiyle karşılaştı.

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü mevkiinde halk otobüsünün bir otomobilin üzerine devrilmesiyle sonuçlanan kaza, kentte büyük paniğe yol açtı. Olayın hemen ardından hastaneye kaldırılan 34 yaralıdan 20’si tedavilerinin tamamlanmasıyla taburcu edilirken, 14 kişinin hastanedeki gözetimi devam ediyor.

Yaralıları ziyaret ederek durumları hakkında bilgi alan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, hastane bahçesinde bekleyen öğrencilerle bir araya geldi. Kazayı bizzat yaşayan gençler, otobüsün kapasitesinin çok üzerinde yolcu taşıdığını belirterek, ihmali bulunanların cezalandırılmasını talep etti. Vali Arslan, konunun tüm boyutlarıyla titizlikle incelendiğini ve kusurlu taraflar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını vurguladı.

Trafik kurallarına uyarı çağrısı

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Arslan, kazanın sabah saatlerinde meydana geldiğini belirterek, "Toplamda 44 kişinin etkilendiği bu olayda, sevindirici olan durum ciddi bir hayati tehlikenin bulunmamasıdır. Trafik kurallarına riayet etmenin önemini bu acı tecrübeyle bir kez daha hatırladık. Allah bizi daha büyük felaketlerden korusun" ifadelerini kullandı.

Kazanın perde arkasındaki detaylar

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada dikkat çeken bulgulara ulaşıldı. İncelemeye alınan araçlar yediemin otoparkına çekilirken, Makine Kimya Endüstrisi uzmanlarının teknik rapor hazırlayacağı öğrenildi. Yapılan ilk belirlemelere göre, geçiş önceliği otomobilde olmasına rağmen sürücünün hız sınırını aştığı tespit edildi. Ayrıca, otomobil sürücüsünün geçmişte iki kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu bilgisi ortaya çıktı.

Uzmanlar, otobüsün otomobilin üzerine devrilmesinin, aslında çok daha büyük bir faciayı engellemiş olabileceğine dikkat çekiyor. Aracın farklı bir yöne devrilmesi durumunda, çok daha ağır sonuçların ve can kayıplarının yaşanabileceği değerlendiriliyor.