Yeni Birlik Gazetesi Genel Bayburt’ta kaçakçılara geçit yok: Adreslere yapılan baskında cephanelik çıktı

Bayburt’ta kaçakçılara geçit yok: Adreslere yapılan baskında cephanelik çıktı

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yasa dışı faaliyet gösteren şahıslara yönelik düğmeye bastı.

Emniyet güçlerinin yürüttüğü titiz çalışma sonucunda, kaçak yollarla piyasaya sürülmeye hazırlanan çok sayıda silah ve tütün ürünü ele geçirilirken, olayla bağlantılı 3 kişi gözaltına alındı.

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yasa dışı faaliyet gösteren şahıslara yönelik düğmeye bastı. Yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, suç unsuru teşkil eden pek çok malzemeye el konuldu.

Operasyonda ele geçirilen suç aletleri

Ekiplerin gerçekleştirdiği aramalarda, yasa dışı yollarla temin edildiği tespit edilen 1 adet pompalı tüfek ve 1 adet tabanca ile bu silahlara ait 68 adet fişek ele geçirildi. Silahların yanı sıra piyasa değeri yüksek olan kaçak ürünlere de odaklanan güvenlik güçleri, 21 kilo 580 gram bandrolsüz nargile tütünü, 20 kilogram nargile kömürü ve 116 paket gümrük kaçağı sigarayı muhafaza altına aldı.

Şüpheliler hakkında adli süreç başlatıldı

Operasyon kapsamında yakalanan F.K., S.Ç. ve E.Ç. isimli şüpheliler gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Yapılan yasal işlemlerin ardından şüphelilerden F.K. hakkında Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet suçundan işlem yapılırken, S.Ç. ve E.Ç. hakkında ise Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu çerçevesinde adli soruşturma başlatıldı. Bayburt Emniyeti'nin kentte huzur ve güven ortamını korumak adına kaçakçılıkla mücadelesinin kararlılıkla devam edeceği bildirildi.