Yeni Birlik Gazetesi Genel Bayrampaşa'da kabus dolu sabah: Plastik deposu alevlere teslim oldu

Bayrampaşa'da kabus dolu sabah: Plastik deposu alevlere teslim oldu

Bayrampaşa Vatan Mahallesi Çiftehavuzlar Caddesi üzerinde bulunan beş katlı bir plastik malzeme deposunda, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte büyük bir yangın meydana geldi.

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde beş katlı bir iş yerinde çıkan yangın paniğe neden oldu; alevlerin hızla sardığı binanın üç katı kullanılamaz hale geldi.

Bayrampaşa Vatan Mahallesi Çiftehavuzlar Caddesi üzerinde bulunan beş katlı bir plastik malzeme deposunda, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte büyük bir yangın meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle binanın üçüncü katında başlayan alevler, depodaki yanıcı maddelerin etkisiyle kısa sürede kontrol edilemez bir boyuta ulaştı.

Alevler üst katlara sıçradı

Yangının başlamasıyla birlikte alevler hızla dördüncü ve beşinci katlara ulaştı. Plastik ürünlerin yoğunluğu nedeniyle şiddetini artıran yangın, binanın çatısının da çökmesine yol açtı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Ekiplerin zorlu mücadelesi sonuç verdi

Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangının çevredeki diğer iş yerlerine sıçramaması için adeta zamanla yarıştı. Yaklaşık bir saat süren yoğun müdahale sonucunda alevler kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Polis ekipleri ise cadde üzerinde geniş güvenlik önlemleri alarak trafiği ve yaya geçişlerini kontrol altında tuttu.

Can kaybı yaşanmadı

Şans eseri yangın sırasında binada kimsenin bulunmaması olası bir facianın önüne geçti. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, binanın üç katı ağır hasar alarak kullanılamaz duruma geldi. Yetkililer, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla detaylı bir soruşturma başlattı.