Trafik güvenliğini önceleyen Bolu Emniyeti, bir haftalık yoğun denetim maratonunda kuralları hiçe sayan binlerce sürücüyü tespit ederek cezai işlem uyguladı.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde kazaların önüne geçmek ve düzeni sağlamak adına yürüttüğü saha çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle 13-19 Nisan tarihleri arasında teyakkuza geçen ekipler, şehrin dört bir yanında eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
Bin 486 noktada denetim yapıldı
Trafik ekiplerinin bir hafta boyunca gerçekleştirdiği bin 486 farklı uygulamada, 31 bin 913 araç ve sürücüsü titizlikle incelendi. Yapılan kontrollerde, trafik kurallarına uymadığı belirlenen bin 29 araç ve sürücüsü hakkında idari yaptırım kararı alındı.
Güvenli sürüş için denetimler sürecek
Bolu Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, trafik güvenliğinin sürekliliğini sağlamak amacıyla denetimlerin önümüzdeki günlerde de kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Sürücülerin hem kendi can güvenlikleri hem de diğer yol kullanıcılarının huzuru için trafik işaret ve kurallarına riayet etmeleri gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.